• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 31
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Fortune - специалист
Galy написа:
Наполовина сме готови с картоните. Ето няколко снимки от всекидневната...
Ехааа, започва да се оформя!
Кафявото с латекс ли е предвидено?
Galy - специалист
Ето още малко снимки от апартамента. Остава малко с картона в тази част на жилището и се прехвърляме в спалните. Балкона изглежда зле в момента, но съм сигурен че след време ще прекарвам повече време там, отколкото вътре :) Приемам идеи за тавана. Искам нещо, с което да скрия сандвич панелите...не ми се ще картон...по скоро нещо различно ;) В крайна сметка линиите във всекидневната, пък и навсякъде, оставихме с 4см разлика в нивата. Минимално, но изглежда доста добре. Пък и идеята беше не да ги вкопаваме в тавана, а само да отделим цветовете.

Прикачен файл

izgled ot terasa kam vsekidnevna.JPG
izgled ot terasa kam vsekidnevna.JPG (77.88 KиБ) Видяна 7640 пъти

Прикачен файл

Razchutame cherteji.JPG
Разчитаме чертежи ;)
Razchutame cherteji.JPG (70.12 KиБ) Видяна 7640 пъти

Прикачен файл

balkon 2.JPG
Балкон
balkon 2.JPG (113.47 KиБ) Видяна 7656 пъти

Прикачен файл

Vsekidnevna.JPG
Всекидневната с изглед към трапезарията и коридора към спалните
Vsekidnevna.JPG (87.55 KиБ) Видяна 7656 пъти
Fortune - специалист
Galy написа:
Ето още малко снимки от апартамента. Остава малко с картона в тази част на жилището и се прехвърляме в спалните. Балкона изглежда зле в момента, но съм сигурен че след време ще прекарвам повече време там, отколкото вътре :) Приемам идеи за тавана. Искам нещо, с което да скрия сандвич панелите...не ми се ще картон...по скоро нещо различно ;) В крайна сметка линиите във всекидневната, пък и навсякъде, оставихме с 4см разлика в нивата. Минимално, но изглежда доста добре. Пък и идеята беше не да ги вкопаваме в тавана, а само да отделим цветовете.
Терасата е разкош! Тук декинг ще стои страхотно, на тавана може просто дървена решетка скара с цвета на декинга.
Galy - специалист
Fortune, с дизайнерите мислите в една посока :))
За тавана мислехме някаква дървена конструкция. Дори ми се искаше и някакав плат...само че ще е проблем заради вятъра. Осветлението ще е на 2 кръга - долу ниско по стената към пода и един-два аплика горе. Дайте инфо за декинга? Бях звънял преди време в някаква софийска фирма, но ме отказаха тотално с цена...140 лв ли за квадрат...дори и повече. Като стъпихме на терасата за пръв път като купувахме апартамента, спогледахме се с приятелката ми и си казахаме - Да, това е апартамента :))))
Fortune - специалист
Galy написа:
Fortune, с дизайнерите мислите в една посока :))
За тавана мислехме някаква дървена конструкция. Дори ми се искаше и някакав плат...само че ще е проблем заради вятъра. Осветлението ще е на 2 кръга - долу ниско по стената към пода и един-два аплика горе. Дайте инфо за декинга? Бях звънял преди време в някаква софийска фирма, но ме отказаха тотално с цена...140 лв ли за квадрат...дори и повече. Като стъпихме на терасата за пръв път като купувахме апартамента, спогледахме се с приятелката ми и си казахаме - Да, това е апартамента :))))
Хе, скъпичък си е декинга, ама 140 е множко, гледах 70 лв в нета, ама сигурно маслото отделно. С монтажа казват може да се справи всеки малко по-сръчен.
Но терасата е един път просто си плаче за стил дзен, малко спа... Кашпи, осветителни тела с плат, камъни...

Плата на тавана тип пергола няма да ти е проблем.

Прикачен файл

Декинг.jpg
Декинг.jpg (10.41 KиБ) Видяна 7603 пъти
Galy - специалист
Духа много вятър зимата. Обърни внимание-балкана е отсреща-Бузлуджа, Шипка...
Fortune - специалист
Galy написа:
Духа много вятър зимата. Обърни внимание-балкана е отсреща-Бузлуджа, Шипка...
Зимата ще си го прибереш плата :).

А за осветлението вече има много интересни решения, като светещи саксии например или вградени в настилката лунички изобщо приказка, някоя хуваба саксия, кашпа...

Може разбира се и с гранитогрес или камък обработен, но като сложиш - 30-40 лв за плочите и лепило и труд пак отиваш към 70.

Прикачен файл

Светеща саксия.jpg
Светеща саксия.jpg (47.58 KиБ) Видяна 7225 пъти
Galy - специалист
Завършихме всекидневната и трапезарията. Нишите станаха добре, доволен съм. Сега е наред тавана в спалнята. Не ви споменах за една друга моя щуротия :)) Реших, че искам вечнозелен жив плет. В апартамент съм, да...но това не ми попречи да посея чемшир около трегерите на терасата отвън :) Идеята е докато правим ремонтите, плета да си се развива и някой ден...някой ден....:)

Прикачен файл

DSC05524.JPG
Двете ниши в трапезарията заедно със скрито осветление над тях
DSC05524.JPG (87.39 KиБ) Видяна 7160 пъти

Прикачен файл

DSC05518.JPG
От близо нишите в трапезарията
DSC05518.JPG (39.06 KиБ) Видяна 7160 пъти

Прикачен файл

DSC05521.JPG
Чемшири около стената на терасата-отвън. Пожелал съм си хубав, вечнозелен жив плет ;)
DSC05521.JPG (162.39 KиБ) Видяна 7160 пъти

Прикачен файл

DSC05519.JPG
Тавана в спалнята
DSC05519.JPG (98.35 KиБ) Видяна 7160 пъти
Galy - специалист
Weekend-а ходих до София за да видя на живо основните осветителни тела за всекидневната. Жестоки са! И цената също ;) Снимките са от телефона ми и светнати изглеждат лилавеещи. На практика са тъмно вишнево червени при пуснато осветление. Какво мислите?

Прикачен файл

IMG_0101- 2.JPG
2
IMG_0101- 2.JPG (60.42 KиБ) Видяна 6689 пъти

Прикачен файл

IMG_0100.JPG
1
IMG_0100.JPG (89.36 KиБ) Видяна 6689 пъти
Fortune - специалист
Galy написа:
Weekend-а ходих до София за да видя на живо основните осветителни тела за всекидневната. Жестоки са! И цената също ;) Снимките са от телефона ми и светнати изглеждат лилавеещи. На практика са тъмно вишнево червени при пуснато осветление. Какво мислите?
Даммм, знам ги, че са си лев, лев са си, ама мноооого ми харесват, цвят патлажан?
Предполагам, че е сметнато осветлението заедно с луничките.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 31

Тема "Ремонт, който продължава...дълго :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: