Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Osiris - специалист
Като тръгне магазина ще предложа на мастера готови лентички със диоди на 12V идеални са за авариино осветление реклами и разни светлини ефекти :-D
Duke_BG - специалист
pavelari написа:
А защо ми се струва, че луничките са за 12 VAC а акумулатора е 12VDC - съмнявам се, че ще светят както трябва. Освен това ако имате 10-20 лунички по 20-30 вата - демек 200-600 вата май и с UPS няма да е добре.
Няма никакво значение дали една лампа ще свети на прав или променлив ток.

а това, че мощността на луничките е 200-600 вата на 12 В не означава че на 220 В ще са същите ватове.
pavelari - майстор
Duke_BG написа:

а това, че мощността на луничките е 200-600 вата на 12 В не означава че на 220 В ще са същите ватове.
да бе как ли не... тока може да не е същия но мощността няма начин даже като прибавим загубите в преобразователя /траф или там каквото и да било/ се получава по-голяма при 220волта. Ако намерите начин лунички на 600 вата да ги захраните като консумирате по-малка мощност..??!! ми се обадете да ви извикам да ми направите цялата къща на 12 волта.
Нз сега съм 11 клас аз и уча електротехника и мноого съм се запалил да си правя аварийно осветление за продължаване на работата след прекъсване на захранването. В училище има един макет който е направвен с два контактора а за за продължаване на работа след прекъсване на захранването са поставени 3 батерии по 4.5V но пък това е много неизгодно от гледна точка на това,че батериите немогат да се презареждат а пък и е гадно другото,че ако самата схема ако да го е вътре в стаята с тия контактори става много гадно понеже бръмченето им направо побърка, затова искам да попитам как ще е най изгодно да си направя схемката?
mitcd - специалист
Има и контактори или релета които не бръмчат(на бойлера имам такова с малки размери и не се чува).А ако искаш да няма прекъсване(мигане)когато се превключва от едно на друго захранване се слага и един мощен диод(превключва преди релето) ,но условието е и двете напрежения да са прави и това дето идва от мрежата да е поне с 2 V повече.Но при тая консумация на лампите ????????Няма смисъл особено пък с UPS
krasiorocknroll - специалист
Seem написа:
Здравеите искам да разбера дали може да се направи някаква схема за спотове за стаино осветление когато при спиране на централното захранване да превключи на акомолатор 12V което да захрани спотовете или осветлението което е на 12V. От сега ви благодаря
А какво е спот?
До колкото разбрах от гуугле спот са някакъв вид лампи :)
danyxaxa - напреднал
Аварйно захранване:Инвертор от 12В на 220В или нещо като част от "UPS"
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 086#184086
Nimi - специалист
Osiris написа:
Като тръгне магазина ще предложа на мастера готови лентички със диоди на 12V идеални са за авариино осветление реклами и разни светлини ефекти :-D
Най-доброто предложение до момента май =D>
Spokoiniq - майстор
Повдигам малко темата за да не отварям нова.Напоследък поне веднъж седмично ми спира тока, наистина за малко, до дразни, особено по тъмно.Имам две отделни идеи, но моля за мнение от хората навътре в занаята да кажат дали е правилно.Мисля да купя аварийно осветление от тези с луминисцентните тела, но ме притеснява дали батерията му се прецаква в тоя режим.Предполагам че има електроника, която го дозарежда, но ако не му се прави отвреме на време разряд какво се случва с батерията?
Второто нещо което ми хрумна е да използвам едно зарядно за мотоциклетни акумулатори, което имам и зимата няма да ползвам активно, то е на 2, 6 и 12 волта, като при достигане на необходимото ниво спира да зарежда.Искам някак да го впрегна към някакъв фенер или преносима лампа, която да се включва на принципа на аварийното, и да е по-компактна(да си я занесеш в кенефа с теб примерно :-D ).Давайте съвети...

Тема "Схема на захранване на осветление с акумулатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: