Като тръгне магазина ще предложа на мастера готови лентички със диоди на 12V идеални са за авариино осветление реклами и разни светлини ефекти 

pavelari написа:А защо ми се струва, че луничките са за 12 VAC а акумулатора е 12VDC - съмнявам се, че ще светят както трябва. Освен това ако имате 10-20 лунички по 20-30 вата - демек 200-600 вата май и с UPS няма да е добре.Няма никакво значение дали една лампа ще свети на прав или променлив ток.
Duke_BG написа:да бе как ли не... тока може да не е същия но мощността няма начин даже като прибавим загубите в преобразователя /траф или там каквото и да било/ се получава по-голяма при 220волта. Ако намерите начин лунички на 600 вата да ги захраните като консумирате по-малка мощност..??!! ми се обадете да ви извикам да ми направите цялата къща на 12 волта.
а това, че мощността на луничките е 200-600 вата на 12 В не означава че на 220 В ще са същите ватове.
Seem написа:Здравеите искам да разбера дали може да се направи някаква схема за спотове за стаино осветление когато при спиране на централното захранване да превключи на акомолатор 12V което да захрани спотовете или осветлението което е на 12V. От сега ви благодаряА какво е спот?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: