Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Представяш ли си колко пъти показвам посоки на руснаци - ще вървите направо и ще стигнете плажа - направа на руски е -надясно :-D дали са се озовали там :lol: .
pac_ - специалист
_Любител написа:
Не знам дали в темата за инструментите му е мястото, но дайте идея как да развия радиаторен щепсел. Сменях едни работи и остана един щепсел с лява резба- ама хич не поддава. Даже изчегъртах клингерита отдолу и с чукче поодарих от тук от там- ама хъ... Все едно е заварен.
Радиаторът е чугунен. :!:
Чугуна иска сериозно нагряване-до червено и здрав тръбен ключ(не китайски)!!!Има нередки случаи при които "мисията невъзможна"!Натрупва се много ръжда отвътре и става като бетонирано.Има случаи на спукани ребра(на радиатора)!Ако е работил дълго време и ако е отдолу-проблем!Чугуна отделя най-много мръсотии!Ако поддаде и го отвориш,ще видиш за какво става въпрос!Айде успех и пиши какво е станало! :)
_Любител - специалист
Наистина е много трудоемко развиването- вътре е пълно с една черна кал- най-вероятно е въглерода от чугуна и ръжда. Това освен, че е страшна мръсотия така затлачва системата и всички места с резби са почти заварени :|
Питам се дали това не се отразява и на помпите в абонатната :?: :!:
НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ ОТ КЪДЕ В СОФИА МОГА ДА СИ КУПЯ КАЧЕСТВЕН КАЛИБРАТОР.ОТ ТЕЗИ КОЙТО ИЗРАВНЯВА ЧЕЛОТО И ПРАВИ ВЪТРЕШНА ФАСКА НА ТРЪБАТА ЕДНАВРЕМЕНО
ESPACE - майстор
От дистрибутор на Wavin.
Transporterr - специалист
чисто информативно питам каква е ролята на този калибратор?

прави профила на тръбата по-кръгъл за да уплътнява по добре там където се правят връзки и разклонения или нещо друго?
В друга тема беше споменато че ако се ползват разклонения вместо колектори "протичали" да не би това да е причината :?:

За какво тогава са направени тези разклонения ако са безмислени
LazarGanev - "Велик майстор"
Не мисля, че имаш нужда от този калибратор при работа с резбови фитинги, в смисъл, че с обикновен сглобката ти ще стане по-лоша, ама ти си знаеш. Челото на тръбата не уплътнява, а това става в зоната на О-пристените. При клик системата на Вавин нещата стоят другояче - там няма притягане с резба и има големи изисквания към качеството на тръбата и нейното заготвяне и там има нужда от този калибратор. Иначе разклоненията не са безмислени и може и да не протекат дълги години, което зависи то много неща - от качеството на тръбите, от качеството на фитингите, от вида на котела - твърдо гориво, газ, ел. и т.н. При камина или котел на твърдо гориво по-трудно се управлява горивния процес и температурата варира повече, включително не са изключени и прегрявания и тогава тръбата и гумения пръстен остаряват по-бързо и се благоприятстват протичания. Затова е добре тези връзки да открити за наблюдение и обслужване. Ако тези връски са с пресфитинги възможността от протичане намалява доста, а пък да речем с тръбата и аксиалните пресфитинги на Рехау, просто няма как да протече, тъй като там няма и О-пръстен
_Любител - специалист
Някой да знае има ли фабричен инструмент за развиване на частта на холендерчетата на крановете към щепсела. От вътре някои са шестограм, тогава лесно, но някои са с две бразди, т.е. трябва инструмент с кръгъл профил и два улея срещуположно?
batkotony - специалист
_Любител написа:
Някой да знае има ли фабричен инструмент за развиване на частта на холендерчетата на крановете към щепсела. От вътре някои са шестограм, тогава лесно, но някои са с две бразди, т.е. трябва инструмент с кръгъл профил и два улея срещуположно?
Аз си направих от болт,14мм мисля беше и с флекса два улея и направо стреля :rock: .Но само завивах нови,за стари може да си трябва оня дето Лазар казва,от 59 кинта... :?

Тема "Тръби за парно - инструменти?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: