Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Изображение
stefan_gb - специалист
0890407230

Е този автар е оасен като цирколяр :lol:
0890407230 - помощник
moimoimoi написа:
пич от тая машинария може да си направиш шмиргел,и да си точиш брадвата,ножа и т.н.

ама не го пускай за продажба в тоя му вид с заварения диск че някой верно може да се утрепе
диска не е заваряван само го бях сложил за да меря :)
shotik - майстор
romanpm написа:
Това е набързо скроено творение , но е по надеждно
:)
Основата е по - голяма и няма опасност да се катурне ,докато на колегата който показа неговия ,беше висок с малка основа.Плота е добре направен с възможност за регулиране височина на диска ,ел.таблото също.
Ако плота е от по-дебел материал и е без тези огънати краища,като капак,може да се стяга водач и да се правят нут и фалц на определени размери.
petromaniq - специалист
Аватара става, ама кое този от "Е" страна ?.
skrijo - специалист
Здравейте изкам да попитам дали монофазен мотор 1.6kw 2800-уборота става за циркуляр или банциг
crez - майстор
skrijo написа:
Здравейте изкам да попитам дали монофазен мотор 1.6kw 2800-уборота става за циркуляр или банциг
Става и за двете, ноооо диска на циркуляра не трябва да надвишава 300 мм. Колелата на банцига да не са повече 400мм и ширина на лентата 30мм. Ремъчната предавка на циркуляра 1:1 максимум 1:1.2 за да увеличиш оборотите до 3000-3200,но знай че това е за сметка на мощноста, при качествен диск ще режеш с обороти,а не с мощност.
Моят циркуляр с люлка е с 500 мм видиев диск предавка 1:1.2 и дв-л 2.2 кw. реже дърва за огрев с d=250-300мм без проблем.
skrijo - специалист
Благодаря за точният и изчерпателен отговор crez :)
мотора на перлата е слаб колега. няма да има мощност както са ти казали .От мотора му може да си направиш шмиргел защото няма голямо съпротивление и ще стане

Тема "Помогнете Мотор от пералня --> мотор за циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: