LazarGanev написа:Значи затворих всички радиатори без 2-та студени и още един за който знам че работи. Целта беше като поне един радиатор топлоотдава да не прегрее камината, другите два също бяха отворени, но не се стоплиха.e_man написа: За съжаление Лазар Ганев не се оказа прав, спирам целия първи етаж и оставям на горния етаж само 1 радиатор за на не прегрея камината и пак тези са студени... води ме към размисли за боклук в системата който да е запушил радиатора или тръбата към него. И все пак ако на някой друг му хрумне идея нека сподели!Извинявай, ама нещо не рабрах - затворил си всички и си оставил само един, пък искаш 2 да са топли? Ти кой радиатор остави отворен?Ще се повторя от друга тема:
Имал съм случаи на запушена тръба. За да пробваш:
- затвори двете кранчета на радиатора
- развий обезвъздушителя за да падне налягането в радиатора
- отвори кранчето за топлата вода и виж дали има приток, ако има - затвори го
- отвори кранчето на студената вода, за да се убедиш, че и от там има приток. Ако има и от там, значи няма запушване. Ама гледай притока да е силен.
- затвори обезвъздушителя и пиши резултатите
Благодаря ти за съветите за проверка на запушена тръба, но преди да съм ги прочел направих друго.
Поиграх и разкачих тръбата която свързва двата проблемни радиатора с разпределителя, отворих крана за източване на системата и надух с уста тръбата на радиаторите. След доста надуване и издухване на остатъчната вода вързах тръбата отново. Резултата е че сега работят всичките 7 радиатора в къщата. Въпреки че съм доволен от резултата не мога да си обясня от какво се е запушило, водата имаше черни парцалчета като едно време развалената бира, но ми се виждат твърде малки за да предизвикат запушване. Some idea !?