Най - вълнуващия въпрос зимно време.
e_man - напреднал
LazarGanev написа:
e_man написа:
За съжаление Лазар Ганев не се оказа прав, спирам целия първи етаж и оставям на горния етаж само 1 радиатор за на не прегрея камината и пак тези са студени... води ме към размисли за боклук в системата който да е запушил радиатора или тръбата към него. И все пак ако на някой друг му хрумне идея нека сподели!
Извинявай, ама нещо не рабрах - затворил си всички и си оставил само един, пък искаш 2 да са топли? Ти кой радиатор остави отворен?Ще се повторя от друга тема:
Имал съм случаи на запушена тръба. За да пробваш:
- затвори двете кранчета на радиатора
- развий обезвъздушителя за да падне налягането в радиатора
- отвори кранчето за топлата вода и виж дали има приток, ако има - затвори го
- отвори кранчето на студената вода, за да се убедиш, че и от там има приток. Ако има и от там, значи няма запушване. Ама гледай притока да е силен.
- затвори обезвъздушителя и пиши резултатите
Значи затворих всички радиатори без 2-та студени и още един за който знам че работи. Целта беше като поне един радиатор топлоотдава да не прегрее камината, другите два също бяха отворени, но не се стоплиха.
Благодаря ти за съветите за проверка на запушена тръба, но преди да съм ги прочел направих друго.
Поиграх и разкачих тръбата която свързва двата проблемни радиатора с разпределителя, отворих крана за източване на системата и надух с уста тръбата на радиаторите. След доста надуване и издухване на остатъчната вода вързах тръбата отново. Резултата е че сега работят всичките 7 радиатора в къщата. Въпреки че съм доволен от резултата не мога да си обясня от какво се е запушило, водата имаше черни парцалчета като едно време развалената бира, но ми се виждат твърде малки за да предизвикат запушване. Some idea !? :?
e_man - напреднал
Antonii написа:
Филтъра на инсталацията как е - гледали го?
И след като имаш филтър едва ли имаш нещо запушено където и да било.
Най-вероятно изпълнението нещо не е наред.
Не можах да го развия, трябваше ми още един мъж да държи тръбите защото започнаха те да се разхлабват. А пък имам само жената и детето под ръка. Но както можеш да прочетеш в отговора към Ганев в тръбите имаше нещо което пречеше на водата.
filmatoplo - майстор
Имал съм случай да се задръства филтър на 5 тия ден от пускане на инсталация с котел . Клиента ми обяви проблем при който котела загрява до и над 80 гр а радиаторите студени при работеща помпа и обезвъздушени радиатори. ха сега де . :? Смених с нова помпа , обезвъздушавах като луд наново и накрая при отваряне на филтъра се разбра че е задръстен с фини частици ръжда . По принцип грешката е моя - като правех инсталацията с чисто нови тръби не ми стигна 70-80 санта тръба цол и четвърт и положението спаси една тръба метната на покрива на гаража , на вид добра но само в нея се съмнявам. Дори да не се ползват черни тръби както навремето -вътрешността на котела камината е с отлагания по време на заварките , иска промиване на инсталацията и почистване на филтъра . :wink:
Antonii - майстор
При нови инсталации всички боклуци из тръбите се събират във филтъра, а същото се получава и когато инсталацията не е ползвана няколко месеца, и се пусне отново в работа.
Отностно развиването на капачката на филтъра вземаш два ключа единият за капачката, а с втория държиш контра на тялото на филтъра.
Не ти е нужен втори човек, ако толкова е запекла капачката и сам можеш да го счупиш. :wink:

Тема "Проблем със студен радиатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: