Предлагам почти безплатен вариант с подръчни материали.
От водопроводна метална тръба 3/4 или 1/2 цола (която е по-удобна за захват) правиш ръкохватката и й навиваш резба от двете страни. От подходящ фитинг с резба срязваш на флекса пръстени за стягане (евентуално намираш и 4 шайби с необходимия диаметър)
За тежеста използваш олово (от стар акумулатор например) и в консервни кутии с подходящ диаметър го разтопяваш за да приготвиш дисковете, след което в центъра навираш перпендикулярно друга тръба със същия диаметър и оставяш така да изстине. След това изваждаш внимателно тръбата и леко с нож оформяш отвора от неравностите както и измъкваш отливката от кутията а може и да загладиш и ръбовете и да боядисаш заготовките със желан цвят.
Можеш и да си отлееш необходимия брой дискове с различен диаметър и дебелина за да постигнеш желаната тежест. Дори и да се разшири след време отвора, много лесно се кове с чук оловото.....
Ааа.....и наблягай на пържолите, че от зеленчуци мускулна маса не се трупа.

От водопроводна метална тръба 3/4 или 1/2 цола (която е по-удобна за захват) правиш ръкохватката и й навиваш резба от двете страни. От подходящ фитинг с резба срязваш на флекса пръстени за стягане (евентуално намираш и 4 шайби с необходимия диаметър)
За тежеста използваш олово (от стар акумулатор например) и в консервни кутии с подходящ диаметър го разтопяваш за да приготвиш дисковете, след което в центъра навираш перпендикулярно друга тръба със същия диаметър и оставяш така да изстине. След това изваждаш внимателно тръбата и леко с нож оформяш отвора от неравностите както и измъкваш отливката от кутията а може и да загладиш и ръбовете и да боядисаш заготовките със желан цвят.
Можеш и да си отлееш необходимия брой дискове с различен диаметър и дебелина за да постигнеш желаната тежест. Дори и да се разшири след време отвора, много лесно се кове с чук оловото.....
Ааа.....и наблягай на пържолите, че от зеленчуци мускулна маса не се трупа.
