Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Biso - специалист
Предлагам почти безплатен вариант с подръчни материали. :-D
От водопроводна метална тръба 3/4 или 1/2 цола (която е по-удобна за захват) правиш ръкохватката и й навиваш резба от двете страни. От подходящ фитинг с резба срязваш на флекса пръстени за стягане (евентуално намираш и 4 шайби с необходимия диаметър)
За тежеста използваш олово (от стар акумулатор например) и в консервни кутии с подходящ диаметър го разтопяваш за да приготвиш дисковете, след което в центъра навираш перпендикулярно друга тръба със същия диаметър и оставяш така да изстине. След това изваждаш внимателно тръбата и леко с нож оформяш отвора от неравностите както и измъкваш отливката от кутията а може и да загладиш и ръбовете и да боядисаш заготовките със желан цвят.
Можеш и да си отлееш необходимия брой дискове с различен диаметър и дебелина за да постигнеш желаната тежест. Дори и да се разшири след време отвора, много лесно се кове с чук оловото.....

Ааа.....и наблягай на пържолите, че от зеленчуци мускулна маса не се трупа. :lol:
Bavarcho - напреднал
Джанти... кеф ти 13", 14", 15" ... 20" ... :-D
sparow - специалист
требе се кофрират и пълнат с бетон,понеже са леки...е зависи от какво де,щото камионските са тежки..но ако са от жигуле ,може съберат 20кила бетон..
ама тва с маховиците излиза най евтино и бързо за правене..може ги събера ако неко му требат.
rulom - модератор
Май автора вече си е намерил или е загубил интерес в този форум.В по-специализираните гаранция са му дали пак съвети.
Иначе по темата....за тежести, сещам се за компенсаторните тежести използвани за ел.захранването на трамваите, тролеите и в БДЖ.Не си спомням вече колко кг. бяха, ама тежаха доста....особено след нощна смяна :wink:
sparow - специалист
един приятел си беше правил от мотокарена противотежест,но понеже е много дебела я беше разял по размери на банциг,демек на 4части и средното което е най плътно го беже хвърлил,.но цялата щанга с двете тежести беше от порядъка на 80кила и я дигаше само легнал.. :?
kingston - помощник
Не съм намерил още тежести мисля кое е наи добро.Нямам път към Хасково иначе бих отишъл да ги взема.
PETURPETROV - напреднал
Дискове за щанга можеш да си направиш от най-евтиното циментово лепило мисля, че беше мурексин някъде към 8лв беше 25кг. Забъркваш по редичък разтвор и изсипваш в формата(10л туба от минерална вода, кофа или каквото намериш с желаната от теб форма)преди това измерваш колко ти е диаметъра на лоста и намираш същата тръба. Слагаш я в формата за да си направиш дупка на диска и тогава заливаш. От една торба излизат 2 диска по 12кг. недостатък е обаче дебелината на дисковете(доста дебели но не толкова тежки :) За лостче за дъмбел най-добре си купи готово. Правих си от тръба но не е същото, много игра а резултата не е добър. Цената на лостчето е към 22лв. а ги купуваш само веднъж.Същото важи и за малките дискове- 0.5,1кг.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
PETURPETROV, колега, това разсъждения ли са или си го правил? Защото пишеш като да си го правил, като да си имаш точно такив атежести вкъщи. А всъщност е леко невъзможно. Та, ако обичаш, информирай ме, да знам дали... как...
PETURPETROV - напреднал
Да правил съм ги преди 2г и още ги ползвам, ще кача снимки за да ги видите. Ако те интересува нещо по специално питай :wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Беz арматура и лепилото на дебело? И ползваш и не се троши? Вадиш ли от калъпа?

Тема "Тежести и дъмбели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: