Колеги имам голям проблем!А той е следния преди около две седмици монтирах моноблок - модел Корона на Видима.Монтажа е с дюбели за пода и залепване със силикон.Оня ден обаче виждам в предния край,точно пред силикона малка локвичка.Наклона ми е напред така че е логично водата да се е събрала и да е изтекла под силикона / как е минала през него не знам,може би е имало шупла/ Махнах чинията и я тествах с вода, оглеждах я отдолу,подложих и картон и така стоя един ден - няма теч.Вчера я монтирах по същия начин.След около 3 часа седнах на чинията и пак изби малка локвичка.Не разбирам какво става.Шупла ли има във фаянса, просто не мога да разбера.Моля за вашата помощ!
- 1
- 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Tzezar
- специалист
11 мнения в "Теч на тоалетна чиния на моноблок"
Tzezar
- специалист
Преди да го демонтирам проверих и нямаше теч.Всичко беше стегнато добре.В момента е без казанче за вода, вързан е само към мръсния канал.Наливам с кофата и протече, вчера като го бях поставил върху картон пак наливах с кофата и нямаше теч.Залепих го мамицата му и просълзи.Луда работа , дайте идея как да разбера от къде тече.
jekasus
- майстор
Tzezar написа:Преди да го демонтирам проверих и нямаше теч.Всичко беше стегнато добре.В момента е без казанче за вода, вързан е само към мръсния канал.Наливам с кофата и протече, вчера като го бях поставил върху картон пак наливах с кофата и нямаше теч.Залепих го мамицата му и просълзи.Луда работа , дайте идея как да разбера от къде тече.От меката връзка за мръсния канал е, навий тоалетна хартияна на изхода на тоалетна чиния и то ще покаже , таме слабото място.
rulom
- модератор
vidrata написа:Има още един вариант.Ако е много студена водата в сградата е възможно да се получава конденз и той да изтича изпод чинията.Да си призная и на мен това ми мина през ума, ама чак такава разлика в температурите и толкова често ползване на тоалетната е малко възможно.
Другия вариант в/у който се замислих е ако тръбата за мръсна вода е хоризонтална и плитко, т.е. ако дюбелите са ударени в тръбата за мръсна вода.
Има ли такава вероятност ?
Поне кажи това блок ли е или къща, щото ако е блок може и конденз да е.
Tzezar
- специалист
Благодаря ви за отзивчивостта.Сега малко подробности.Живея в кооперация старо стоителство, на пода няма тръби които да съм пробил.В интерес на истината и аз мислех за конденз,но ми се стори малко вероятно, а и водата която изтича е малко не трябва ли при конденз да е повече.Водата в сглрадата е много студена и чинията от вън е влажна.Ето снощи например като се прибрахме беше сухо.След известно ползване и локвичката се показа.Ако приемем че е конденз как кажете ми изтича под силикона?
Прикачен файл
Това е след известно ползване
S8000971.JPG (50.83 KиБ) Видяна 18775 пъти
Прикачен файл
Това е като се прибрах
S8000961.JPG (56.13 KиБ) Видяна 18775 пъти
Прикачен файл
Това е връзката с мръсния канал,не е довършена,но не тече от там
S8000959.JPG (56.17 KиБ) Видяна 18775 пъти
mitaka_vk
- специалист
Даааа има вероятност да е от конденз на казанчето да се стича по малко вода. И не е изпод силикона а покрай него, тъй като имаш наклон то се движи по фугата на чинията.
Все пак продължавам да мисля че проблемт ти е връзки я с канализацията я казанчето с чинията. Смени уплътненията на казанчето и на отводнявмането ако прдължава да тече ти остава само конденза.
Все пак продължавам да мисля че проблемт ти е връзки я с канализацията я казанчето с чинията. Смени уплътненията на казанчето и на отводнявмането ако прдължава да тече ти остава само конденза.
Tzezar
- специалист
В момента в който са правени снимките няма казанче.Разкачих го и ползавм кофа.Има връзки само към мръсния канал.На пипане са сухи.Към колегата по-горе - и аз си мислех че се стича от страни, защото където е локвичката е най-ниската точка, да обаче на пипане и от двете страни силикона е сух.Само там отпред има вода.Довечера ще сложа тоалетна хартия на връзките и около чинията и ще видя какво става.
- 1
- 2
Тема "Теч на тоалетна чиния на моноблок" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература