Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
shotik - майстор
Последна промяна от shotik на вт юни 08, 2010 8:05 am, променено общо 1 път.
romanpm - майстор
:2thumbs: Браво , не губиш ли от височината на диска в плота ? И аз сътворих подобно и го натоварвам вече че иде студ , мисля и за вертикално засмукване на стърготините с малка турбинка че ме бият в лицето .
velsi - Почетен майстор
Конструкцията изглежда добра, най-вече компактна. Много зависи за какво точно ще се използва. Аз бих направил метален плот. Как опъваш ремъка?
lyki - специалист
Имам познат на когото правихме така, че с малко труд един двигател да се ползва когато е нужно за циркуляр,компресор и за яромелката.
Просто двигателя е закрепен на една планка на която в единия ктай са заварени шарнирни втулки, съшите такива има заварени и на корпуса на съответния агрегат. С една осичка се захваща планката с двигателя за рамата. В срещу положния край на планката срещу втулките (пантите)има отвор през който минава шпилка с гайка ,ако трябва да се натегнат допълнително ремъците които по принцип се изпъват от собствената тежест на двигателя.
Преместването става само с едно повдигане на двигателя с планката . издърпване на осичката и преместването му на другия агрегат по съшия начин, пъхваш осичката закачаш ремъците и ако е нужно доизпъваш малко .
alsted - майстор
shotik написа:
Виж пета и шеста снимки и ще видиш ,че съм се старал да намаля загуба на частта на диска която е над плота,лагерните черупки определят този размер,а диска е 350 мм.
Вероятно смяташ, че ще режеш само тънки клони и наистина така ще ти върши работа.Все пак ако го беше реализирал във варианта от снимка 5 и плота го беше нагласил плътно над черуките на лагерите щеше да имаш възможност за рязане и на по-дебели.То пък конструкцията щеше да се усложни...
Струва ми се , че ще е малко нестабилен с този голям диск и тази фина конструкция. Май ще трябва да го захващаш за някаква стабилна основа :?
Стефан - майстор
НЕ ЗАБРАВЯЙ да сложиш метален предпазител!!!! Един от моите работници ще бъде доста време в болнични, понеже е пипал, където не трябва. Два от пръстите са разпрани до кокал. Това не е шега работа.
alsted - майстор
Забележката ми не е лично към твоя циркуляр-на теб такъв ти върши работа. Факта, че си го качил тук вече се явява идея, от която биха могли да се възползват други-нали това е целта на форума. Та аз-заради другите... :)
Стефане, а ти сам казваш, че си е мушнал пръста където нетрябва-не знам да има предпазители, които да спират такива акции :cool:
griffin - майстор
колега добре е станало, само 2 добавки към сигурността ;-)
сложи разделител зад диска, и ако можеш опаковай отдолу самия диск я с метал я с дърво за да няма шанс да се пипа там :-)
skrijo - специалист
Мотор 1.6kw 2800-оборота става ли за циркуляр и с какъв най-голям диск може да се реже :?:
Привет, аз няма да правя циркуляр, но мисля че щом сте го направили, значи разбирате от това което ме интересува.
Имам един циркуляр на Хенкел от тези подвижните, и е с този диск с който си го купих, но като режа талашит го наранява (кърти) диска е с подобни зъби като на първите снимки.
Дали са прекалено едри зъбите на диска или си е нормално за рязане с циркуляр?
Възможно ли е да направя толкова чист и гладък разрез, че да залепя кант.

Тема "Циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: