Преди 20 че може и повече години съм ял агнета печени във трап,нямам спомени за вкуса,но ми се струва доста по ефектно от цялото това съоръжение.
Така поне аз ще го правя.

Махни стиропора! Рано или късно ще имаш проблеми с него! Ако толкова държиш на изолация, сложи още един слой вата и измажи с циментово лепило и рабицова мрежа.
Навес направи не само над пещта, а и над останалата част, дори се замисли дали да не направиш голям навес... отдолу маса, пейки и т.н. и да си стане един хубав кулинарен ЦЕНТЪР!
Подсили с бетон "основите" на пещта, защото като гледам от снимките не е много добре положението там (особено, ако се забавиш с навеса). Направо прави една здрава бетонна пътека около нея.
Има и още... но, ако те интересува

Браво за желанието и успех!