• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
pac_ - специалист
Искам малко да уточня-Става въпрос за дозареждане на климатици с фреон R22.При него може да се дозарежда нали?За многокомпонентните фреони е друго.Благодаря на всички! :2thumbs:
vreden - специалист
При R22,може да зареждаш и в парна фаза.Правилния метод е да изкараш агента от системата и да заредиш на ново в точното необходимо количество.Зареждането в течна фаза става по бързо и дава възмост за въвеждане на голямо количество агент в системата,дори и на цялото необходимо количесто при по малките инсталации.Но крие опасности от предизвикване на хидравличен удар,при евентуален бърз старт на компресора ,веднага след зареждането.За това е хубаво да се изчака известно време преди да се стартира компресора.Има и начини на зареждане когато няма нужда от изчакване,като на пример зареждане през "високата" страна на системата в ресивера ,при наличие на такъв разбира се.
И не знам защо се нервиш на Зоро.Искаш да пишеш книги без да знаеш да четеш-няма как да стане.
vanko68 - специалист
Как ще заредиш през "високата" страна,като там налягането многократно надвишава това в бутилката. А и друго-ресивъра ,който споменаваш , ВИНАГИ е откъм "ниското" ...
vreden - специалист
Много лесно.Ванко или не си се събудил още или и на теб ти трябва теория.Като имам предвид елементарността на въпроса,предполагам е първата причина. :) Поздрави.
п.п. Ко речи за ресивера??? :?: ,явно не си се събудил :lol:
pac_ - специалист
Не смятам да пиша книги"vreden".Виждам,че вече Си Ме изпреварил!Явно тука всеки който знае нещо "повече" от другите,гледа да Се изтъкне и да прави забележки и подмятания-било то за "преписване на книги" или 'кой не Се е събудил"!Ако знаеш нещо,кажи и другите да знаят.Или по-добре го дръж и Се надсмивай на незнанието и грешките !И като е форум да се държим колегиално(колкото и някой да Се обижда от това),а не да се проявява една типична БГ черта-Комплексарството!Форума се казва"Направи сам" а не "Форум за критикуващи разбирачи и всички останали", "Кой е по-по-най"или "Само за Супермени"!Кой с каквото може да помага а не да Се държи като "лошата учителка с незнаещ ученик"! :axe:
vreden - специалист
Pac,много си прав за форума-казва се направи си сам,а не ПУЦ(професионален учебен център),не ти се надсмивам,кое наричаш надсмиване.Обясних ти подробно по питането какво искаш повече???Велев преди това ти беше обяснил.Ти обаче продължаваш със задълбочени анализи на българското народоповедение.Казвм ти пак,без четене няма да стане!
Искаш да научиш хладилната техника задавайки неясни за самия теб въпроси,първо се запознай теоретично с предмета и ще видиш на колко въпроса ще си отговориш сам.
Книгата която ти предлага зоро не е лоша,всичките тези хора които са я писали са ми преподавали и ги познавам лично.Има какво да научиш.
И недей взима отношение към постовете ми към колегата Ванко,защото за нещата които пиша са му пределно ясни и едва ли има нужда да му ги обяснявам, а последното което бих се сетил е да му се присмивам и въобще на когото и да е било.
  • 1
  • 2

Тема "Зареждане на климатици с фреон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: