ibogdanov написа:Мисля в две кухни от форума - на Крум и на Антония плотовете са от Форест?silllveto написа:ibogdanov, какво стана? Имаме ли плот?Ц. нямаме... нито плот нито куффня........
Зациклих го здраво на темата.
Не мога да се справя с конструирането на шкафовете, или по-точно с вярно задание за разкрой. Няколко пъти почти поръчах плоскостите, но си хванах разни дребни грешки и спрях рязането. Като финал съм се спрял на много светла плоскост и контрастни кантове, което предполага много точни фуги.
Ако не се сметне добре цялата куффня ще седи супер прецакано. Сега съм на вълна - шкафовете да са с обща страница и панти които не се вкопават.
Тъй като къщата ми е в село Пролеша а там е и форест трейд, ще направя вратичките от техните слепени плотове ( не съм се спрял на дъб или дъб). Та картинката е следната. каркаса на куффнята - светъл ( пдч на Егер или подобно) кантове в цвят близък до вратичките.
Плота на куффнята съответно и той ще е нещо в контрасната тоналност.
за сега варианта с керамиката не е отпаднал, но има развитие идеята да слепя дървен плот вършу сурово пдч или осб, за да получа поне 4 см. имитация на дървен плот ( отпред ще има дървена бленда).
При "дървения плот" обаче имам притеснения за топлите тенджари черните петна от тях по плота.
За водоустойчивост не се притеснявам... химия колкото искаш по темата, но за термоустойчивост - не намерих а и надали има. За това гранитогреса или камъка си остават без алтернатива.
Ако ти се занимава - удари едно рамо в проектирането и до НГ ще я има куффнята в готов видтъкмо ще я полеем подобаващо
Fortune написа:.....може, не съм попадал на темите.
Мисля в две кухни от форума - на Крум и на Антония плотовете са от Форест?
така или иначе минавам покрай цеха, ще се отбия да видя какво предлагат. притеснявам се само от топлото и дървото...
не че не може да се направи с оберфреза отвор и в него да се"вгради" грес или камък. пак ще е оригинално и май.. не е правено до сега

ако се спра на варианта - дървен плот върху сурово пдч, даже ще е лесно с вграждането на гранитна плоча например...
хем дърво.. хем място за рязане и поставяне на топли неща