Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Master_Kenobi - V.I.P.
rcbandit,
Добре бе, бандит (сега ти видях ника. :-D ).
Видя се, че от жици не разбираш (няма лошо, особено в това, че питаш :)). Задаваш обаче "умни" и объркващи въпроси и никакви изходни данни. Караш ни да отговаряме с ръка върху кристална топка. :evil:
Изобщо не ме интересува кви си решил да ги пъклиш. :-D
Просто дай данни:
- Помещения - N броя;
- Квадратура - N помещения по Х кв. м.;
- Климатици - У броя;
- Компютри - Z броя;
- Други ел. консуматори - печки, осветление, бойлери и т.н.
А също и има ли в момента захранване (партида в Енергото) тоя апартамент и... изобщо, един ли е апартаментът?! :?

Защото почти всички до сега те вземаме на сериозно, но може в един миг да решим, че ни приемаш за боядисани врабчета, да ти теглим една майна и да те пратим при ел. проектант - да ти вземе парите и да ти реши/не реши проблема! :lol:
Толкоз! :evil:

П.П. Нещо вътрешния глас ми говори, че за тая щуротия ще ти стигне и нормално апартаментно захранване, а ти просто си се паникьосал. Ама знам ли...
nikibi - специалист
Звучи интересно. Сега мернах темата и се зачетох. Колегите правилно искат допьлнително инфо, защото вьпроса с мошноста включва абсолютно всички инсталирани уреди. Ако не става вьпрос за бьзик, нещата с инсталирането на 30 бр. компютри и сьответната периферия при това в 1 апартамент е просто уникален случаи. Средно в офис залагаме 6 или 7 броя, за интернет кафета сьм стигал до 24, но чак 30 ми се струва абсурдно, то тоя апартамент да не е разтегателен ? Може пьк да са предвидени инсталационни стилажи за работа на две или повече нива, знае ли човек неволята докьде води. Това в крьга на шегата. Сега конкретно, явно и хабер си нямаш за какво става дума и приятелски те сьветвам да се обьрнеш за изпьлнението кьм подходящия маистор, защото струва ми се че за проектант няма и да искаш да чуеш.Ако не познаваш някои ще ти препорьчам, няма проблеми.Сега по реда на вьпросите.
1 За апартамент в София, без парно до 10 КВТ, сьс парно до 6 КВТ, за 30 компа + 3 битови климатика ти е напьлно достатьчно.
2 Усреднена консумация на 1бр. офисен компютьр, около 170-190 Вата, каквото и да правиш на него.
3 Коефициента на едновременност реално се влия наи вече от вида на консуматорите, примерно 1 климатик в процеса на работа харчи 1А но при пускане дьрпа над 5А
4 При теб мисля че ще е около 18 - 25%.
За сега толкоз че става кьсно, желая ти успехи бьди здрав.
Милен - майстор
Първо човека не каза какво ще прави с компютрите малко ме съмнява да е офис дейности с 30 броя а с коефицет 25% за които говориш ще стане много интересно като се включи някой климатик в най натоварения момент на компютрите и хоп няма ток :lol: Просто трябва да ги раздели не повече от 10 броя на токов кръг с отделни предпазители, климатиците също отделно. Трябва да предвиди и сериозна защита от пренапрежения по захранващите линии освен UPS, че един токов удар и ще стане трагично.
Trifun написа:
*
W=V.A т.е. съчетанието от буквички VA си е W откъдето и да го погледнеш :)
10kVA са си 10kW
*
В VA се мери пълната мощност, в VAr реактивна мощност, а във W активната разликата е само в ъгъла φ между тока и напрежението. Ето нещо за размисъл
ArturDent - Почти Безобиден
Trifun написа:
W=V.A
т.е. съчетанието от буквички VA си е W откъдето и да го погледнеш :)
10kVA са си 10kW
10 kVA са почти 10 kW, само ако имаш включена печка лъч с мощност 10 kW.
Понеже не ни даваш достатъчно данни, за да ти дадем отговор (и/или отговорите ни не ти харесват).
Предлагам да използваш империчен подход:
Сибираш от приятели и познати всички печки които намериш.
Почваш да ги вкючваш една след друга, на степени, като след всяка степен изчакваш 5-10 мин.
Като излючи главния предпазител, почваш да събираш мошностите на включените, печки (на съответните степени). Пише ги на всяка - за 1 - толкова киловата, за 2 - толкова киловата.....
Е накрая резултата е максималната мощност, която можеш да ползваш.
Накрая махни от тази цифра мощността на най-мощния консуматор, който ще сложиш, и че получиш цифра на която можеш да разчиташ за постоянно.
alsted - майстор
Милене, не плаши човека с това "...и хоп няма ток-рестарт на 30 компа". Нали човека ще си има генерален UPS.

rcbandit, тези големите UPS-и във всички случаи са трифазни/въпреки, че могат да са с изход само 220В/. Знам един с подобна мощност, на който батериите се сдухаха за има-няма 2 години. Ти дали не трябва да мислиш и за агрегат :?
Наистина и на мен ми прозвуча странно, че ти изглежда скъпичък автомат 150А на фона на общата инвестиция :?
ArturDent - Почти Безобиден
alsted написа:
Наистина и на мен ми прозвуча странно, че ти изглежда скъпичък автомат 150А на фона на общата инвестиция :?
Абе колеги що се занимаваме с глупости.
Кой ще му разреши да набута 150А бушон в етажно табло? Кой ще му смени електромера с по-голям?
Милен - майстор
Агрегат към компютър :lol: познавам един дето си скапа лаптопа като го включи да се зарежда към агрегат
alsted - майстор
И к`во правят банките, охранителните организации, да не говорим, че съвременното производство в значителна част е компютъризирано...Моля те не казвай, че разчитат на UPS-и :wink:
Не казвам обаче , че нямат. Напротив-те решават проблема с несъвършенствата на агрегатите.
Милен - майстор
Техните агрегати не могат са се сравняват с масовите бензинки които се използват например на строителен обект на полето.
alsted - майстор
Не съм казвал да си взима къв-да е.
Друг е въпроса, че става дума за още доста "АП-та" като пари :lol:
Последна промяна от alsted на чет ное 05, 2009 11:14 am, променено общо 1 път.

Тема "Максимална мощност на ток в жилище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: