Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
BornToDrink - помощник
Виждам, че автора вече е взел климатик, но все пак да дам мнение за 9-ката конвенционален Дайкин от първите постове, понеже имам такъв.

Ползвам го от декември 2008-ма, на -17*C навън, поддържаше вътре не повече от 20*C, но това при положение, че топлех само едната стая (13.5м2). Няма проблем с размразяване и т.н.
За сравнение, спрях го и пуснах духалка Делонги 2kw, падна с 3-4 градуса температурата. Просто си беше адския студ навън.

По-нататък пуснах перманентно и другия Дайкин (пак конвенционален, но 18-ка, от същата серия, но нямащ нищо общо всъщност) и като се позатопли целия апартамент вече и двата си топлеха повечко и си бяхме по тениски на -15 навън. Въпреки ниския КОП 3.6 някъде, спрямо инверторите, за тези цени са си пушка и въобще не съжалявам за покупката. Отделно ще правя вътрешна цялостна изолация и се надявам следващата зима още по-ниски сметки за ток.

PS - 18-ката е с плавен старт и няколко степени на компресора, та някой ако се е засилил към инвертор за по-голямо помещение и му липсват пари - това е доста добро решение. Топлих 30м2 (80 кубика) с него.
kireto1 - специалист
Здравейте на всички
Искам да споделя някои факти от panasonic cs cu-uw9gke
До преди два дни с този климатик нямах никакъв проблем.Колкото градуса му задам
( 20-24 гр.) за около двадесет минути градусите ги правеше и ги държи АБСОЛЮТНО ТОЧНО
в порядъка на 1 гр. и на затопляне и на охлаждане (имам в стаята влагоабсорбатор
с тернометър и го следя по него)От два дни като задам 22 гр. когато в стаята е 15 гр. след
1 час вдига на 18 .Като вдигна на 24 правин 19.- 20 и спира.
Да викам ли техниците??? :?:
vanko68 - специалист
Това е възможно най-лошия вариант да се топлиш с Панасоник. Тази серия UW се характеризира с рязко спадане на отоплителната мощност при минусови температури и даже отгоре на кашона си пише ясно : За отопление до -5°.
И какво означава,че спирал при 19-20° ? Някаква грешка индикира ли?
kireto1 - специалист
Никаква грешка не индикира ,ама и не прави 24 .гр а си стои на 19 20
Cecy - специалист
vanko,май не е много по темата
ама пак става въпрос за избор на външно тяло на термопомпа. Може ли малко помощ
Търсех данни за характеристиките на това тяло, но ми е много мъгла. Помогни къде да погледна,
че тия етикети нищо не ми говорят. Интересува ме става ли за топлене
/само топлене ми трябва/. Каква е консумацията на ток и колко е изходящата мощност?
П.С. Имам възможност да го купя втора употреба искам да разбера ще ми вършили работа

Прикачен файл

tabelka.JPG
tabelka.JPG (40.09 KиБ) Видяна 3630 пъти

Прикачен файл

cql2.JPG
cql2.JPG (37.04 KиБ) Видяна 3630 пъти
velev-klima - специалист
То ясно си пише 3,7кв консумация.
Cecy - специалист
Неми е ясно затва питам.А натебе като ти е ясно били одговорил на останалите вапроси?
vanko68 - специалист
Cecy - защо пък точно това външно тяло? Ми то ми е почти набор ... Откъде мислиш,че ще може да се изрови инфо за такъв стар модел? Предполагам,че ще си топли,все пак е Дайкин,но не очаквай чудеса от икономия.Сигурно КОП=2,5 при плюсови температури и 1,5 при -10°. Тоест ще топлоотдава около 9-10 Квт при плюсова и 4-5 при -10°.
Освен това трябва да си наясно как ще го управляваш.
Заслужава си,ако е на някаква символична цена. При евентуални проблеми ще имаш голям зор...
velev-klima - специалист
Cecy написа:
Неми е ясно затва питам.А натебе като ти е ясно били одговорил на останалите вапроси?
Ясни са ми много неща. Като чета как пишеш не ти е ясен и българския език. И мисля че не е нужно да се отнасяш така към хора решили да ти помогнат.
Cecy - специалист
Vanko цената наистина е символична но явно няма да е това.Много ми е важен разхода на ел.енергия .Трябвами отоплителна мошност около 15кв
предложи нещо само марката настоявам да е Дайкин.Имам два такива от 5/6 години, не се спират зиме лете никъкви ремонти, доволен съм.

Тема "Кой от двата да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: