Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
niki_sap - специалист
Пак ще се повторя, но това, което си нарисувал е много, много по-трудно за изпълнение отколкото мивка в хола. И според мен в никакъв случай няма да е по-удобно. Пак ще си останеш с размерите на кухня.
Съвсем накратко и с минимум кътене и съответно средства:
Не бутай вградения гардерб, ако е грозне просто го продмени, но не го затривай. В него си изведи и пералнята. По този начин си освобождаваш място от стаите. Варианта за пералня в банята е много по-лош - от опит ще ти кажа, че дори да няма пряко върху пералнята вода, тя пак изгнива изключитлено бързо. За последните 7 години сега ще купувам трета пералня.
В хола, на стената която е 3 метра си подреждашот вратата навътре: миялна 45 см., мивка, 55 см., шкаф 60 см., печка 60 см. (до тука 220 см.), шкаф 50 см., хладилник 60 см. и кунята ти е готова. Това ако можеш да използваш стената от ръб до ръб - не знам колко има между вратата и стената - може да е по-малко от 60 см, колкото е дълбочината на шкафовете. Ако е така ще отпадне някой от шкфовете и пак ще събереш всчико там.
Ако гледаме хола по дължината - 5 метра. 60 см е дълбочината на кухнята, още 70 см. място за движение и 60 см. "барплот" или както е модерно напоследък "остров" което са ти шкафовете отделящи "кухнщта" от хола. После маса за хранене 120 см. (масата + място за стол. До тук 310 см. и остават почти 2 метра за ъглов диван, което е повече от достатъчно. На отсрещната дълга стена можеш да сложиш секция, или да сложиш там масата за хранене.
Така получаваш перфектен 3 стаен, доста по-голям от ново строителство със същото разпределение.
За височините на пода - в хола няма да се вдигне нищо, защото канала щети върви по стената. Остава малкия коридор и банята като подължение на пътя на тръбата. Ако въобще се наложи, което едва ли ще се случи, можеш да вдигнеш нивото само на малкия коридор и съответно вече в банта, което не ми звучи като никакъв проблем.
mim - специалист
на знам, аз запецнах
започнах да чертая тая кухня в мащаб и в момента в който сложа шкафове и маса и кухнята се напълва
отиде в нивата тв-то, че и компютър...
просто няма място :?

не смалявай банята, в момента е на границата да започне да малее
остави гардероба в коридора, мега полезен е

радикална идея:
повдигаш нивото на коридора, за да закараш вода и канал до сегашния хол
абсорбаторът го мушваш в комина на спалнята
сегашната кухня става спалня или детска

Прикачен файл

Untitled-1.jpg
не виждам начин
Untitled-1.jpg (26.65 KиБ) Видяна 4453 пъти
Teodor80 - специалист
Незнам какво да кажа.Хем искам кухнята да направя трапезария хем искам да уважа вашето искане да е хола.Незнам.Не мога да взема решение.Май най добре ще си проличи като приобщя терасата.
niki_sap - специалист
Ти явно си имаш своето решение. Като приобщиш балкон,а визуално ще ти се види много голямо, защото си свикнал да го виждаш едно, а сега ще е с 1/3 по-широко. Както и да смяташ смятай на лист хартия или в крачки в стаята, а не само визуално, защото в един момент няма да успееш да си събереш мебелите и ще ти изглежда много тясно. Това се отнася за всяа стая.
Както решиш, и винаги имай предвид, че спалните са обикновенно само за спане, затова колкото по-голяма дневната, толкова по-добре. То затова и предполагам сега не си използваш хола, а седиш главно в кухнята - защото в другата стая се спи.
Teodor80 - специалист
niki_sap написа:
Ти явно си имаш своето решение. Като приобщиш балкон,а визуално ще ти се види много голямо, защото си свикнал да го виждаш едно, а сега ще е с 1/3 по-широко. Както и да смяташ смятай на лист хартия или в крачки в стаята, а не само визуално, защото в един момент няма да успееш да си събереш мебелите и ще ти изглежда много тясно. Това се отнася за всяа стая.
Както решиш, и винаги имай предвид, че спалните са обикновенно само за спане, затова колкото по-голяма дневната, толкова по-добре. То затова и предполагам сега не си използваш хола, а седиш главно в кухнята - защото в другата стая се спи.
Точно във хола спим тримата.Кухнята само се готви а спалнята е дневна.Там стоим.Ама както писах по горе малкия расте и иска стая.От друга страна ако сменя предназначението на стаите ще се получи зле.Аз ще правя банкет а над и под мен ще се мъчат да спът.И другото което е също важно-смятам детската стая трябва да е по голяма.Там ще се учи играе и т.н.Ами ако станат 2 деца.Аз легла на два етажа не харесвам.За това като че ли ще оставя хола детска.И пак не е сигурно.След като разбия ще си каже най добре.
mim - специалист
ако в кухнята наблегнеш на високи тесни канапета
забравиш за рафтовете с книги и вази
до някъде се примириш с доста неудобното тясно място, което е само за кухня и трябва да вместиш и дневната в същото място, да, ще стане
ще трябва да решиш с кое да направиш компромис
ние все пак даваме само идеи

аз съм най-големият радетел на голямата детска :-D
но пък дневната, в която се седи повечето време от всички членове на семейството никак не трябва да се пренебрегва
Teodor80 - специалист
mim написа:
ако в кухнята наблегнеш на високи тесни канапета
забравиш за рафтовете с книги и вази
до някъде се примириш с доста неудобното тясно място, което е само за кухня и трябва да вместиш и дневната в същото място, да, ще стане
ще трябва да решиш с кое да направиш компромис
ние все пак даваме само идеи

аз съм най-големият радетел на голямата детска :-D
но пък дневната, в която се седи повечето време от всички членове на семейството никак не трябва да се пренебрегва
Ами нещо такова трябва да се получи.Идеала ми за всекидневна не е в книгите и рафтовете. :lol:
Teodor80 - специалист
Teodor80 написа:
Това ми се въртеше в главата
След дълго мислене и премислянестигнах до тази идея.
Как ви се струва?

Прикачен файл

apartament posle2.rar
(15.03 KиБ) Свален 266 пъти
niki_sap - специалист
Ами аз ще си кажа, че не ми харесва. Ама въобще. Това, което си нарисувал е възможно най-трудното, вероятно най-скъпото и по мое мнение най-неудобното решение.
Само ако разгледаме старата кухня - плануван хол/трапезария. Ще ти се получат 4 външни и не знам колко вътрешни ъгъла и стенички всяка по 50-80 см. на които не можеш практически да сложиш нищо. Отделно, като вкараш балкона ще имаш остатъци от стената и там пак ще имаш чупки. За да направиш тази трапезария трябва да бутнеш 10-тина стени и да вдигнеш още толкова нови. 100% ще е необходмо да променяш местата на мръсна и чиста вода, а като гледам плануваш да буташ и комини. Не виждам нищо нито евтино, нито функционално в това.
Хола пак го разваляш и губиш от него поне 1 а може и повече квадратни метра за да направиш коридор за стаята. Това ти прави и хола с множество ненужни и трудно използваеми чупки и ниши.
Като допълнение в стаята буташ комини или се съобразяваш с тях колко навътре да ти отиде новата врата. Губиш от нормалното разпределение на тази стена - където обикновенно се слага и е най-удобно да бъде гардероб.
Банята става почти неузползваемо малка.
И отново всичко това с много работа, много бутнати и вдигнати наново стени и съответно много средства.

Оставам с впечатление, че ти от самото начало си си решил, че така трябва да стане - разширена кухня и в нея трапезария. Щом така си решил - ок, в това няма нищо лошо. Но личното ми мнение е, че не това е най-доборото решение при даденостите на апартамента ти.
Ето макар и грозно нарисувано и разбира се без да бъде в пропорции как може да стане - както бях писал и по-горе. Единственият ти проблем при това решение е прокарването на канал до хола, което според мен въобще не е проблем. Ако се наложи вдигане на нивото, то би било само в малкия коридор и банята, което със сигурност е доста по-лесно и евтино от всички бутани и вдигания на стени, които си замислил. [/img]

Прикачен файл

apartament_sega_512.png
apartament_sega_512.png (14.83 KиБ) Видяна 3849 пъти
Galy - специалист
Аха...и аз съм горе долу в тази насока по-съгласен.

Тема "Започвам ремонт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: