Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
naB4o - специалист
naskov написа:
И в Америка. Действа антибактериално
това щях да кажа и аз, и бях доста доволен от водоподаването... Медта си е мед
dito - специалист
zimel написа:
Все си мисля,че старите хора по селата нама да използват медни съдове (не калайдисани) за да пият вино и да си варят разни неща в тях,ако отделят отровни съединения.
Едно време на село баба ми и дядо ми не ми даваха да пия вода от бакър, ако водата е стояла 2-3 дни в него (вероятно са се притеснявали, че покритието е нарушено?). В моя край "бакър" викат на медно калайдисано котле.
Не мога да твърдя, че е вредно, просто споделям каквото си спомням.
Милен - майстор
При западняците са все още медни, щото си държат изкъсо едно малцинство имащо особен интерес към цветните метали :lol:
peterdimov - специалист
Колега,медните тръби са не само мед-представляват сплав.В Англия,както каза доктора,ги ползват масово ,но голямо окисление по тръбите няма,но и да има е нищо в сравнение с наносите от варовик и ръжда по нашите метални тръби,които са положени навсякъде по вик мрежата
zimel - специалист
Значи,че според повечето от вас, от медните тръби става водопровод за питейна вода.Благодаря за мненията.
mitaka_vk - специалист
Е разбира се нали затова са направени тея тръби :lol:
Каналски - специалист
zimel написа:
....
Чакай ! Не всички медни тръби стават за питейно-битово водоснабдавяне !
zimel - специалист
Ще искам сертификат за качество.
filmatoplo - майстор
Меден водопровод има още от царско време в София . Само трябва да се пази от пряк контакт от варта хоросана - в изолация .
filmatoplo - майстор
Ако от някъде се намерят тръби неръждавейка тънкостенни като медните с такива фитинги - това направо ще е революция поне за дълготрайност . :? Абе има ги някъде ама по Софето - там Виега някой спомена . Иначе меден водопровод съм правил - фи 15 се равнява на 1/2 , фи-18 на 3/4 , фи-22 на 1 цол . Тече малко жълта вода после се избистря - в България най дълголетни били медникарите понеже медта гонила рака .Тия дни ще си изкова една вилица от тръба фи-35 :-D

Тема "Водопровод от медни тръби?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: