naskov написа:И в Америка. Действа антибактериалнотова щях да кажа и аз, и бях доста доволен от водоподаването... Медта си е мед
zimel написа:Все си мисля,че старите хора по селата нама да използват медни съдове (не калайдисани) за да пият вино и да си варят разни неща в тях,ако отделят отровни съединения.Едно време на село баба ми и дядо ми не ми даваха да пия вода от бакър, ако водата е стояла 2-3 дни в него (вероятно са се притеснявали, че покритието е нарушено?). В моя край "бакър" викат на медно калайдисано котле.
Не мога да твърдя, че е вредно, просто споделям каквото си спомням.

.gif)
 Абе има ги някъде ама по Софето - там Виега някой спомена . Иначе меден водопровод съм правил - фи 15 се равнява на 1/2 , фи-18 на 3/4 , фи-22 на 1 цол . Тече малко жълта вода после се избистря - в България най дълголетни били медникарите понеже медта гонила рака .Тия дни ще си изкова една вилица от тръба фи-35
 Абе има ги някъде ама по Софето - там Виега някой спомена . Иначе меден водопровод съм правил - фи 15 се равнява на 1/2 , фи-18 на 3/4 , фи-22 на 1 цол . Тече малко жълта вода после се избистря - в България най дълголетни били медникарите понеже медта гонила рака .Тия дни ще си изкова една вилица от тръба фи-35