• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
zdux - специалист
някой да има идея как да разпробия огледало? трябва ми отвор около 5мм.....дали ще стане със свредло....ако много внимавам??????
danovsky - специалист
с видия и поливай с терпентин!
Lans Link - специалист
Само да добавя - трябва да се пробива с мноооого ниски обороти.Аз навремето съм пробивал с това.Също така отвора не може да се "разширява" демек трябва ти 6мм. пробиваш директно с 6мм.И видията може да я заточиш малко ,преди да започнеш.Успех.А - да не забравя - пробвай първо на друго парче стъкло.

Прикачен файл

hand drill.JPG
hand drill.JPG (7.35 KиБ) Видяна 8765 пъти
zdux - специалист
благодаря....наистина ще пробвам няколко пъти на друго парче.....утре ще опитам......дреклата ми е с обороти,или винтовера....а сега........време да празнувам....иииип.
masteradmin - майстор
Ако, може и аз да добавя нещо. При пробиване на стъкло се пробиват и от двете страни.
ev_dimov - специалист
Може да се направи пръстен от пластилин около отвора, и така да се направи "езерце" с терпентиненото масло.
axial - напреднал
zdux написа:
някой да има идея как да разпробия огледало? трябва ми отвор около 5мм.....дали ще стане със свредло....ако много внимавам??????
zdux, виждам че си от Варна, ако още не си пробил огледалото и не ти се рискува ела да те черпя едно пробиване. Ще ти направя отвора на водното рязане, става за секунди и а и формата може да е произволна.
bmi - напреднал
zdux написа:
...тати/аз/може всичко...
И моите така казват. Смееш ли да не можеш?
sstefanov - майстор
offtopic:
и продължението на детските приказки е:
" .. вчера ми оправи касичката и вече не дрънка!"

Поздрави на всички! :-D
zdux - специалист
значи.......не се разпробива....поне не и по начина които мислех.....стъклото изяде 3 свредла а не се и надраска....направо се вижда как се отделят стружки...........идеята ми беше че от старо огледало да направя нещо ново....барнах му дървена рамка,стана фешан :-D вапроса е че не светнах как да го закрепя........сега това е проблема....мисля си за силикон ама е тежко......а това за водното рязане ще го имам в предвид......с метал става ли? и какви са минималните размери които може да се правят....идеата ми е букви?
  • 1
  • 2

Тема "отвор в огледало" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: