Който се объркал, си се е объркал.А иначе ми дадохте отговор като нищо конкретно не отговорихте.Нямаше нужда от линка за търсачката на форума.Използвам друга търсачка.Склонен съм да вярвам на производителя а не на някой му казал , той на друг и тн. И като коментирате нещо , от вашия опит ли говорите.Без да ми отговаряте,аз съм наясно.Щото аз като пиша нещо то е нещо което съм оставил зад гърба си.Тука с този XPS или EPS вече трета година се въртите в един омагъосън кръг.Сега пък и с тази пароизолация.А парите отвътре къде ще отидат , естественно пак по слабите места.Перфектна изолация не съществува , няма еднаква температура на стените.Колкото повече се опаковате толкова повече влага и мухал.Винаги ще има слаби места.Дали ще е вътрешна или външна, дали ще е с XPS, EPS или материал от МАРС. Положението е едно и също , при положение че има прекалено много влага в помещението.Иначе използвате сложни физични закони , а простите къде ги забравяте.Някой задавал ли си е въпроса защо най-често се появява мухал в банята,кухнята,спалнята и почти нигога в хола или трапезария.За първите две няма да обяснявам,мисля че е ясно.Човек изразходва около 750 милилитри вода на денонощие чрез дишане,кожата и потене.Всеки може да смята по колко часа и тн.Не ли по-добре да изкараме парите навън отколкото да ги спираме отвън.Всяко нещо създадено на този свят иска да диша.Аз също и съм с две ръце за дишащи материали.Това е от мен , нямам повече време за губене.За мен темата е приключила.
future написа:Който се объркал, си се е объркал.А иначе ми дадохте отговор като нищо конкретно не отговорихте.Нямаше нужда от линка за търсачката на форума.Използвам друга търсачка.Склонен съм да вярвам на производителя а не на някой му казал , той на друг и тн. И като коментирате нещо , от вашия опит ли говорите.Без да ми отговаряте,аз съм наясно.Щото аз като пиша нещо то е нещо което съм оставил зад гърба си.Тука с този XPS или EPS вече трета година се въртите в един омагъосън кръг.Сега пък и с тази пароизолация.А парите отвътре къде ще отидат , естественно пак по слабите места.Перфектна изолация не съществува , няма еднаква температура на стените.Колкото повече се опаковате толкова повече влага и мухал.Винаги ще има слаби места.Дали ще е вътрешна или външна, дали ще е с XPS, EPS или материал от МАРС. Положението е едно и също , при положение че има прекалено много влага в помещението.Иначе използвате сложни физични закони , а простите къде ги забравяте.Някой задавал ли си е въпроса защо най-често се появява мухал в банята,кухнята,спалнята и почти нигога в хола или трапезария.За първите две няма да обяснявам,мисля че е ясно.Човек изразходва около 750 милилитри вода на денонощие чрез дишане,кожата и потене.Всеки може да смята по колко часа и тн.Не ли по-добре да изкараме парите навън отколкото да ги спираме отвън.Всяко нещо създадено на този свят иска да диша.Аз също и съм с две ръце за дишащи материали.Това е от мен , нямам повече време за губене.За мен темата е приключила.future , безплатен обяд няма!Мисля че говорим за две различни неща! Който иска да се преизолира , трябва да помисли и за вентилация! Мисля , че проблем с влагата обаче не идва от топлоизолацията , а от много добрата дограма. Така се нарушава естествената вентилация, каквато имаше при старите дограми. Не мислиш ли? Нека спора да е конструктивен! Може пък да ни насочиш към друга гледна точка. В началото , ако си чел темите знаеш че и аз мислех като тебе , но след неуспоримите доказателства на 8180 си промених мнението!
А ето и евентуално решение и на този проблем!
http://pasivni.kashti.com/page_3.htm