Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ArturDent - Почти Безобиден
kasmet4e написа:
Съжелявам че пуснах темата явно се чудите как да си чешете езиците , но пък от друга страна в тези лоши времена може някой да си помогне .
Що бе аз напълно ти вярвам че може, особенно при тая цена дето цитираш. Технологично е възможно, едниствения проблем е намирането на горивото.
stamenov1 - специалист
Ще може ли колежката да качи някоя снимка на печката, и най-вече вътре където гори огъня.
mityom - специалист
що бе колеги, аз си преработих 1 нафтова печка от тия дето приличат на старите чуда и отбрд е с емблема на мерцедес на отработило двигателно масло и става червена като й пусна по-голяма струйка масалце ,не съм пробвал ама и с олио може да стане, а щом с нея става значи и с преработка и котле става,недостатъка й, е че събира повече нагар от навтата в горивната камера и веднъж в седмицата(според ползването) трябва почистване
maxuel82 - специалист
mityom написа:
що бе колеги, аз си преработих 1 нафтова печka
Би ли описал по-подробно как точно си я преработил че и аз имам 2 нафтови печки но не искат да горят с изгоряло масло :? имам и олио но него го използвам за колата :-D Дайте идей как се праработва нафтова печка за работа с олио и масло !
torbalan - Дървен философ
опитай да загрееш печката с чиста нафта, а в маслото, което ще гориш го смеси с нафта...

имай предвид, че газовете, които се изхвърлят при тоя процес са много вредни...
zdux - специалист
не е сложно бе колеги.....ако е с водна риза,маслото само се подгрява от нея....аз на времето с 4 литра нафта изкарвах 24часа за 36 квадрата..тухла...така че 10 маслое реално..ако се поогледате и помислите съм сигурен че всеки ще се светне как да го направи......
mityom - специалист
ами колега трябва да се подгрее пъвоначално маслото за да придобие по-добър вискозитет за целта ако искаш да я палиш директно на масло а ако не с нафта за запалване и достигане на работна температура на печката(да се изпарява маслото,реално те горят),след това то се потгрява от температурата на самата печка.Другото много важно,което всъщност е преработката е да направиш по-голями отвори на горивната камера(нат нивото на маслото)за въздуха.Там е тънкостта прави ги постепенно с проби докато постигнеш добро горене на маслото и си готов! Имай впредвит,че в горивната камера винаги трябва да имаш определено количество добре подгрято масло за добро горене,но не прекомерно,защото може да прелива от някой отвор за въздух или да изстива от много влизащо студено масло.Намираш точната доза с крана и заспива. Успех. :o
zdux - специалист
ето...погледнал...видял.... разбрал....писнало ми е от дизелаци...става нали?щом двигателя работи....кво остава за нафтова печка.....има разлики разбира се ..ама при печката си е огън мамка му....

Тема "Парно с олио" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: