Най - вълнуващия въпрос зимно време.
koki82 - помощник
имам следниат проблем ще монтирам парна инсталациа вапроса ми е ккакви по големина радиоатори да сложа в стаите а те са.1 стая-хол с трапезария и кухния -48м2 мислиа да слложа 2 радиатора каква големина да са и под плочките в кухнята да навиа маркуч за подово от маркуча които ходи кам единиат радиатор:2-ра стая спалня 18м2:3та стая детска 15м2:4-та стая баня-5м2-- евентуално алуминиеви или панелни радиатори какви размери и колко глидера мерси предварително за вашите мнениа :)
idakieff - специалист
щом ще е парна инсталация повече от 3-4 глидера в стая не ти трябват
koki82 - помощник
idakieff написа:
щом ще е парна инсталация повече от 3-4 глидера в стая не ти трябват

е как в стая 48 квадрата да сложа 3-4 глидера????? ж смисал парна инсталация имам предвид с котле на твардо гориво което ще е на партера отделно??
drm - специалист
Проблема ти е никъкъв.Попринцип неписаното правилото е квадрат ребро на 50височина при изолирана къща и 60 височина на неизолирана.Ако трябва да съм по точен ми трябва кубатура но в случая и този вариант ти върши работа.Добре е да ги направиш примерно на 3х16ребра и да са пръснати в различникраища за да могат да покрият конвекцията.
2v6 - майстор
koki82 написа:
имам следниат проблем ще монтирам парна инсталациа вапроса ми е ккакви по големина радиоатори да сложа в стаите а те са.1 стая-хол с трапезария и кухния -48м2 мислиа да слложа 2 радиатора каква големина да са и под плочките в кухнята да навиа маркуч за подово от маркуча които ходи кам единиат радиатор:2-ра стая спалня 18м2:3та стая детска 15м2:4-та стая баня-5м2-- евентуално алуминиеви или панелни радиатори какви размери и колко глидера мерси предварително за вашите мнениа :)
Парата с какво работно налягане ще е :?:
koki82 - помощник
Парата с какво работно налягане ще е :?:[/quot

нямам си на представа все още парво искам да видя какви радиатори големината им по точно за да знам каде да поставям маркучите тоест разстоянието за радиатора затожа незнам все още
filmatoplo - майстор
Несе слушате какво говорите :wink: , пише Парно , а има предвид отоплителна инсталация с нормална температура 80-60 градуса .Аз така смятам . :wink:
koki82 - помощник
[quote="filmatoplo"]Несе слушате какво говорите :wink: , пише Парно , а има предвид отоплителна инсталация с нормална температура 80-60 градуса .Аз така смятам . :wink:[/q

да имах предвид Парно като цяло котле
,радиатори, боилер, затворена система не знаех че под парна инсталациия може да значи много неща :)) :? :shock:
idakieff - специалист
абе стана ми ясно още от първия път какво искааш ама така си нахвърлял нещата това колко другото колко не става така трябват малко скици снимки инфо за котела купил ли си го и ако да колко киловата е и така
а и това с подовото няма да стане както си го замислил освен ако не си нестинар трябва да е оделен кръг с трипътен вентил за да не ти пуска повече от 45 градуса що се касае за големината на радиаторите много зависи каква марка са колко са мощни самите глидери дограмата смененалие изолация имали итн.
пробвай както те съветва колегата по глидер на квадрат па ще прецениш после ако ти е студ ще си досложиш малко
filmatoplo - майстор
Ако имаш някой познат или комшия с подобен апартамент погледни , това е не професионален съвет - за по точно викни фирма на оглед и да ти направи оферта по нея ще се ориентираш - не казвам че трябва пък и да злоупотребяваш с труда на колегите . :)

Тема "Искам съвет приемам всякакви моля пишете" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: