имам следниат проблем ще монтирам парна инсталациа вапроса ми е ккакви по големина радиоатори да сложа в стаите а те са.1 стая-хол с трапезария и кухния -48м2 мислиа да слложа 2 радиатора каква големина да са и под плочките в кухнята да навиа маркуч за подово от маркуча които ходи кам единиат радиатор:2-ра стая спалня 18м2:3та стая детска 15м2:4-та стая баня-5м2-- евентуално алуминиеви или панелни радиатори какви размери и колко глидера мерси предварително за вашите мнениа 
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
koki82
- помощник
23 мнения в "Искам съвет приемам всякакви моля пишете"
drm
- специалист
Проблема ти е никъкъв.Попринцип неписаното правилото е квадрат ребро на 50височина при изолирана къща и 60 височина на неизолирана.Ако трябва да съм по точен ми трябва кубатура но в случая и този вариант ти върши работа.Добре е да ги направиш примерно на 3х16ребра и да са пръснати в различникраища за да могат да покрият конвекцията.
2v6
- майстор
koki82 написа:имам следниат проблем ще монтирам парна инсталациа вапроса ми е ккакви по големина радиоатори да сложа в стаите а те са.1 стая-хол с трапезария и кухния -48м2 мислиа да слложа 2 радиатора каква големина да са и под плочките в кухнята да навиа маркуч за подово от маркуча които ходи кам единиат радиатор:2-ра стая спалня 18м2:3та стая детска 15м2:4-та стая баня-5м2-- евентуално алуминиеви или панелни радиатори какви размери и колко глидера мерси предварително за вашите мнениаПарата с какво работно налягане ще е
filmatoplo
- майстор
Несе слушате какво говорите
, пише Парно , а има предвид отоплителна инсталация с нормална температура 80-60 градуса .Аз така смятам . 
koki82
- помощник
[quote="filmatoplo"]Несе слушате какво говорите
, пише Парно , а има предвид отоплителна инсталация с нормална температура 80-60 градуса .Аз така смятам .
[/q
да имах предвид Парно като цяло котле
,радиатори, боилер, затворена система не знаех че под парна инсталациия може да значи много неща
)

да имах предвид Парно като цяло котле
,радиатори, боилер, затворена система не знаех че под парна инсталациия може да значи много неща
idakieff
- специалист
абе стана ми ясно още от първия път какво искааш ама така си нахвърлял нещата това колко другото колко не става така трябват малко скици снимки инфо за котела купил ли си го и ако да колко киловата е и така
а и това с подовото няма да стане както си го замислил освен ако не си нестинар трябва да е оделен кръг с трипътен вентил за да не ти пуска повече от 45 градуса що се касае за големината на радиаторите много зависи каква марка са колко са мощни самите глидери дограмата смененалие изолация имали итн.
пробвай както те съветва колегата по глидер на квадрат па ще прецениш после ако ти е студ ще си досложиш малко
а и това с подовото няма да стане както си го замислил освен ако не си нестинар трябва да е оделен кръг с трипътен вентил за да не ти пуска повече от 45 градуса що се касае за големината на радиаторите много зависи каква марка са колко са мощни самите глидери дограмата смененалие изолация имали итн.
пробвай както те съветва колегата по глидер на квадрат па ще прецениш после ако ти е студ ще си досложиш малко
filmatoplo
- майстор
Ако имаш някой познат или комшия с подобен апартамент погледни , това е не професионален съвет - за по точно викни фирма на оглед и да ти направи оферта по нея ще се ориентираш - не казвам че трябва пък и да злоупотребяваш с труда на колегите . 
Тема "Искам съвет приемам всякакви моля пишете" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература