тези температури в случая са налягания при който работи компресора. спрямо налягането контролера определя и температурата. а забравил съм тока да напиша 10-10.5 ам. в тези граници се движи. това е машинката ми в апартамента. а другата която е вода-вода тя е при сестра ми на къщата. а за нея мога да спомена тока  за октомври. пусната е на 10.10. и десега не е изключвана. за октомври 72 лв. електромера е трифазен и е само за нея. консуматорите 7 бр. конвектори (6x3кв.+1 бр. 5кв)+ 4 бр. лири + 2 бойлера.  тока там от 4.5-8 ампера. а водата в момента на изключването на компресора изход 48.5гр. вход 42гр.

denuchi написа:... аз меря наляганията, а контролера сам смята температурите според налягане дава температура. R22 с такъв работя.denuchi, с какви датчици ги мериш тези налягания? Откъде могат да се вземат и на какви пари? Или мериш с манометър и ги въвеждаш ръчно?
Ама и ти като kuuuuul - много данни а най-важното го нямаш - полезната мощност на ТП. Измерете си накрая тоя вътрешен дебит за да ви сметнем КОП-а.

2-3 реда в Ексела и ставаш специалист по смятане.
  2-3 реда в Ексела и ставаш специалист по смятане. 

Аз си мисля че най важно е колко лева на месец ще харчи ТП.
 Аз си мисля че най важно е колко лева на месец ще харчи ТП.
 , ма след като го купих. Все пак, не сме останали на студено де. при  минус 2 градуса, тука не падна повече, така и не можа да направи Твх. на фреона в топлообменника над 35 градуса съответно водата стана Тизх. 30, което .... ами не може да астопли повече от 19 градуса в стаите... Е за 2-та дена студ съм пуснал и бойлера та с негова помощ климатика докарва фреона до 45 градуса в смисъл ... някак си като се вдигне общата Т и Т на фреона някак си също се вдигна, сякаш климатика почва да работи по-силно. Просто като се вдигне Т на водата и се усеща как климатика започва да бръмчи по-силно, предполагам компредора вдига по-голямо налягане. Бееее бали го в климатика. Да знаете да не се обърквате с Хаиер. Този климатик го свалям в офиса, някой може ли да удари едно рамо да купим някой Дайкин 24-28 нещо по-така на сносна цена или с някаква отстъпка... не държа да е нов. Та така с моята термопомпа... с малко помощ от бойлера в нас е 22 градуса без проблем 2-та етажа.
 , ма след като го купих. Все пак, не сме останали на студено де. при  минус 2 градуса, тука не падна повече, така и не можа да направи Твх. на фреона в топлообменника над 35 градуса съответно водата стана Тизх. 30, което .... ами не може да астопли повече от 19 градуса в стаите... Е за 2-та дена студ съм пуснал и бойлера та с негова помощ климатика докарва фреона до 45 градуса в смисъл ... някак си като се вдигне общата Т и Т на фреона някак си също се вдигна, сякаш климатика почва да работи по-силно. Просто като се вдигне Т на водата и се усеща как климатика започва да бръмчи по-силно, предполагам компредора вдига по-голямо налягане. Бееее бали го в климатика. Да знаете да не се обърквате с Хаиер. Този климатик го свалям в офиса, някой може ли да удари едно рамо да купим някой Дайкин 24-28 нещо по-така на сносна цена или с някаква отстъпка... не държа да е нов. Та така с моята термопомпа... с малко помощ от бойлера в нас е 22 градуса без проблем 2-та етажа..gif)