Кой е казал че като спре котела след 80 гр спира и помпата на секундата - то ако е така прилича на детска играчка цък-пък. Седя и го мисля как точно би се поддържала температурата в стаите и би се променял дебита ако една по една затварят термоглавите .Няма как с термоглава нагласена в спалня на 18 гр да я контролираш със седмичен програматор и да и мениш температурата с механичната глава с електронни дистанционни става .Ако сложиш централен седмичен програматор със сензор в хола и регулираш температурата на въздуха в помещението със температурата на водата в котела пак няма да постигнеш еднакви или точни желани резултати.
filmatoplo написа: Седя и го мисля как точно би се поддържала температурата в стаите и би се променял дебита ако една по една затварят термоглавите .Няма как с термоглава нагласена в спалня на 18 гр да я контролираш със седмичен програматор и да и мениш температурата с механичната глава с електронни дистанционни става .Ако сложиш централен седмичен програматор със сензор в хола и регулираш температурата на въздуха в помещението със температурата на водата в котела пак няма да постигнеш еднакви или точни желани резултати.Аз също колко съм го мислил и съм на мнение, че термоглавите са излишни при наличие на стаен термостат, но повечето клиенти държат на тех и не ми се спори и им слагам, но в помещението с котела - в никакъв случай. Ако са повече термоглавите - да речем над 10 съм съгласен, ама в апартамент с три радиатора като изключи едната, котелът прегрява и изключва, след малко пак включи, но тогава изключва другата глава, и котелът пка прегрява и изключва и така в омагьосан кръг