Привет,
Поради факта че, съм неориентиран с отоплителните системи бихте ли ми отговори малко по подробно като на "първолаче".
Ситуацията е следната:Имаме котел "Прити ГА 33"-36 кВ.Системата е отворена водно отоплителна с разширителен съд.Котела се намира в помещение с размери 3х3х1.7 м. -мисля че е достатъчно голямо.
Циркулационната помпата е Грундвос .
(не съм сигурен за правилно написано име )
Въпросите ми са два :
1.Защо когато отворя капака за да заредя с дърва или въглища веднага се връщат димните газове и то в големи количества (иде ми да откажа цигарите )?
Клапите са отворени както за първичния въздух така и другата клапа.
2.Защо не мога да достигна температура по висока от 45 градуса?
Ако успея да достигна тази температура вече ще притворя.
Котела е със самостоятелен комин с височина 12 метра.Проверявал съм както комина така и кюнците-чисти са.
Поради факта че, съм неориентиран с отоплителните системи бихте ли ми отговори малко по подробно като на "първолаче".
Ситуацията е следната:Имаме котел "Прити ГА 33"-36 кВ.Системата е отворена водно отоплителна с разширителен съд.Котела се намира в помещение с размери 3х3х1.7 м. -мисля че е достатъчно голямо.
Циркулационната помпата е Грундвос .
(не съм сигурен за правилно написано име )
Въпросите ми са два :
1.Защо когато отворя капака за да заредя с дърва или въглища веднага се връщат димните газове и то в големи количества (иде ми да откажа цигарите )?
Клапите са отворени както за първичния въздух така и другата клапа.
2.Защо не мога да достигна температура по висока от 45 градуса?
Ако успея да достигна тази температура вече ще притворя.
Котела е със самостоятелен комин с височина 12 метра.Проверявал съм както комина така и кюнците-чисти са.