Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jakuzi - специалист
Привет,
Поради факта че, съм неориентиран с отоплителните системи бихте ли ми отговори малко по подробно като на "първолаче".
Ситуацията е следната:Имаме котел "Прити ГА 33"-36 кВ.Системата е отворена водно отоплителна с разширителен съд.Котела се намира в помещение с размери 3х3х1.7 м. -мисля че е достатъчно голямо.
Циркулационната помпата е Грундвос .
(не съм сигурен за правилно написано име )
Въпросите ми са два :
1.Защо когато отворя капака за да заредя с дърва или въглища веднага се връщат димните газове и то в големи количества (иде ми да откажа цигарите )?
Клапите са отворени както за първичния въздух така и другата клапа.

2.Защо не мога да достигна температура по висока от 45 градуса?
Ако успея да достигна тази температура вече ще притворя.

Котела е със самостоятелен комин с височина 12 метра.Проверявал съм както комина така и кюнците-чисти са.
Transporterr - специалист
така както го описваш всичко би трябвало да е наред ..но не е.Какво спестяваш :?

Вероятно за да се искажат спецовете по парно ще трябват броя и моща на радиаторите .Вида качеството на горивото ,може и дори изолацията на помещенията
evdoki - специалист
А диаметъра на комина и кюнците
jakuzi - специалист
satansho написа:
така както го описваш всичко би трябвало да е наред ..но не е.Какво спестяваш :?

Вероятно за да се искажат спецовете по парно ще трябват броя и моща на радиаторите .Вида качеството на горивото ,може и дори изолацията на помещенията
В момента не става въпрос за отопление на помещенията, а защо котела не функционира нормално.Вида на горивото съм го споменал дърва и Донбаски въглища.Знам че , в момента един от спецовете няма да ми отговори защото тои не харесва марката Прити (филматопло) :) но очаквам от другите а и не само от спецовете.Някои също може да е препатил като мене.
jakuzi - специалист
evdoki написа:
Диаметъра на изход котел е 130мм---вход комин 80мм
jakuzi - специалист
jakuzi написа:
evdoki написа:
Диаметъра на изход котел е 130мм---вход комин 110мм

Прикачен файл

Кюнци.JPG
Кюнци.JPG (196.44 KиБ) Видяна 6780 пъти
drm - специалист
Дай снимка на целия котел ще видим какво можем да помогнем.Другото което ме интересува,котела с ТРВ ли е или вентилатор.
Transporterr - специалист
аз не знам дали съм спец но марката Приту също не я харесвам .Другото което ще каже е че този хоризонтален улук не е на добро.толкоз.
още по малко ми харесва от диаметър 130 на котлето- вход 80(на друго място 110 и в двата случая не трябва да е така) на комина.намаляваш почти наполвин сечението ,а и тягата
sian - специалист
--Здравейте,според мен минималният диаметър на тръбата до розетката трябва да е минимум 130мм , на първо време премахни хоризонталната отсечка .От изхода на котела наклонена тръба до розетката.
Не разбрах какъв е диаметърът на комина?
Преди години свързах два съседни комина на входа,направих розетка и тръба 180мм но единият комин се запушваше по бързо
понеже исках да отоплявам гаража отдалечих котела от розетката на около 2,5м. Денивелация м/у котела и розетката 0,5м. Всичко работеше прилично докато в стените през които минава комина започнаха да издават страшна миризма ......
комините майстора навремето ги направил скрити....
Сега съм с външет комин стоманен с диаметър 200мм и висок 12м. не е изолиран,харесъл съм изолиран комин неръждаем ако някой има впечатления моля да сподели.
http://www.terratherm-bg.com/
jakuzi - специалист
satansho написа:
аз не знам дали съм спец но марката Приту също не я харесвам .Другото което ще каже е че този хоризонтален улук не е на добро.толкоз.
още по малко ми харесва от диаметър 130 на котлето- вход 80(на друго място 110 и в двата случая не трябва да е така) на комина.намаляваш почти наполвин сечението ,а и тягата
Извиняваи ако нещо относно "спец" съм те засегнал.
Входа наистина е 110мм...но за съжаление изхода на котела е 130мм. Комина е правоъгълен мисля че е 15х20см. За да запазя изходящия диаметър (130мм) трябва ли да разширя входа на комина ?

Тема "Връщане на димните газове ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: