Neosi написа:За съжаление Атмоса не може да се управлява със стаен термостат. Много му е инертно горивото. За БГВ най- добре си сложи бойлер със серпентина. В зависимост от литража ще ти дава 20-30лв икономия на месецfilmatoplo написа:С четирипътния вентил ще ти излезе най евтино - той не е термостатичен , може да се наглася ръчно или чрез допълнителна задвижка .Какви са тръбите на инсталацията като материал и с какъв диаметър .То моята е дълга и широка...до сега и в момента сме на газ (В никой случай не искам да превръщам темата в спор...)
Обаче 1 куб.м. от 01.01. ще стане 1 лв. и 4-500 лв. за газ на месец не ми се дават. След много и дълги сметки установих, че отопление на дърва с пиролизен котел е най-изгодно.
Идеята е Атмос-а да се върже към колектора, от който тръгват тръбите за радиаторите, а газовия котел да остане само за БГВ.
Тръбите към радиаторите са бели (нещо като ПВЦ ..само не ми се смейте..прост компютърджия съм) и тръгват от един колектор.
И само още един въпрос..имам програмируем седмичен стаен термостат Computherm Q7 RF, който в момента е вързан и управлява газовия котел. Би ли могъл да се свърже и да управлява Атмоса?
Още веднъж се извинявам за невежеството си.