• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 34
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Zoro5 - специалист
2v6 написа:
Сложих и датчик за температурата на входната вода. Не е от най-точните, но вече може да се добие представа за ефективността
Калибрира ли ги тия термометри, стори ми се че долния мери с +1о повече? При спрян компресор пусни циркулацията за 10-15мин. и двата термометъра трябва да покажат една и съща Т. Ако има разлика я вкарай като корекция при смятане на dT. В тоя диапазон може да ги калибрираш и абсолютно с медицински термометър ,но за сметките няма голямо значение, важно е да показват еднакво ,а не точно!
Мерил ли си при този режим Р и Т на фреона по манометър? Мисля, че за фреона манометъра дава по-реални стойности от мерене с външни термометри.
2v6 - майстор
Zoro5 написа:
Калибрира ли ги тия термометри, стори ми се че долния мери с +1о повече? При спрян компресор пусни циркулацията за 10-15мин. и двата термометъра трябва да покажат една и съща Т. Ако има разлика я вкарай като корекция при смятане на dT. В тоя диапазон може да ги калибрираш и абсолютно с медицински термометър ,но за сметките няма голямо значение, важно е да показват еднакво ,а не точно!
Мерил ли си при този режим Р и Т на фреона по манометър? Мисля, че за фреона манометъра дава по-реални стойности от мерене с външни термометри.
Смених датчика с по-висок клас на точност. Сега e по-добре.
Имам манометър на фреона и го гледам чат-пат - при ток 8.7 А показва около 20 bar.
Zoro5 - специалист
На термодатчици много вяра не трябва да се има - задължително си ги проверявай някак ,защото в случая 0.5° е почти 10% грешка. Сега КОП-а наистина изглежда по-реален. Фреона R407C ли е?
Дай повече ТТ данни за системата ,вярно че в някой съседни теми си казвал това-онова, но дали всичко е същото? Калко квадрата отопляваш и при колко градуса навън "издиша" системата?
2v6 - майстор
Zoro5 написа:
На термодатчици много вяра не трябва да се има - задължително си ги проверявай някак ,защото в случая 0.5° е почти 10% грешка. Сега КОП-а наистина изглежда по-реален. Фреона R407C ли е?
Дай повече ТТ данни за системата ,вярно че в някой съседни теми си казвал това-онова, но дали всичко е същото? Калко квадрата отопляваш и при колко градуса навън "издиша" системата?
Това е табелката на външното тяло:
Изображение

Освен това какво още може да се покаже:
http://2v6.hobby-site.com

Отоплява около 15 м² прозорци обикновен стъклопакет, 65 м² външни стени, 60 м² външен таван, 60 м² под към неотопляван етаж.

При -4..5 градуса навън температурата в стаите пада под 21.
filmatoplo - майстор
На схемата може ли да исписва температурата в стаите .
2v6 - майстор
filmatoplo написа:
На схемата може ли да исписва температурата в стаите .
В момента се показва информацията от стайния термостат.
Когато над радиатора пише "T>21 °C" означава изключено отопление, температура по-голяма от 21 градуса.
Когато температурата спадне под 21.5 °C термостата включва отоплението и над радиатора пише "T<22 °C".
Когато температурата се покачи над 21.5 °C отоплението се изключва и над радиатора пише "T>21 °C".

За по-точно показване трябва време, а времето е $$$ :)

Весело посрещане на Новата 2010 година :party:
Търся някои от Русе които може да помогне с изграждането на такава система.
Zoro5 - специалист
2v6 написа:
Освен това какво още може да се покаже:
Не знам дали е дефект или ефект , но обновяването на данните спира точно в 23:59 . :?
2v6 - майстор
Zoro5 написа:
Не знам дали е дефект или ефект , но обновяването на данните спира точно в 23:59 . :?
Да, имаше дефект.
Сега вече не спира между 0:00 и 2:00:
Zoro5 - специалист
Какво става със системата, работи ли ,че нещо не се обновяват данните? Ще "изтървем" големия студ. :)
На сайта гледам нова система 01 ама това само на софтуера ли е или има промени и по машината?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 34

Тема "Термопомпа от нов климатик, радиатори и подово" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: