Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
pac_ - специалист
Климатика е24-ка (конвенционален), монтиран в едно заведение не се знае точно кога(дадено е под наем)При работа на топло(настроен на 28гр) вдига налягане 25-26 бара и от питата изходящия въздух е с температура 51-53градуса.При преминаване на режим "студено"тръгва да работи компресора и налягането пада почти на 1-0,5 бара и почва да замръзва тънката тръба,покрива се с лек скреж.При изключен климатик,налягането в системата е 4,5-5 бара.Също е и с много странни кранове(приличат на ВиК с квадратна глава) и нямаше игла а само някаква пробка с капачка.Почистен е вътрешен топлообменник и филтрите,прибран фреон,заварена е игла,вакуумиран и това сега е налице.Дайте някакви мнения по въпроса? Благодаря предварително на Всички! :)
vanko68 - специалист
Че то на първо четене няма никакъв проблем,даже бих казал,че работи перфектно...
Ти къде го виждаш проблема?
pac_ - специалист
vanko68 написа:
Че то на първо четене няма никакъв проблем,даже бих казал,че работи перфектно...
Ти къде го виждаш проблема?
Честита Нова Година на Всички!Много здраве,щастие,късмет!Е, и работа да има разбира се!;-)

Не Ми се беше случвало да видя такъв климатик(точно този модел) и Ми направи впечатление това леко заскрежаване на тънката тръба(при охлаждане),може да е нормално просто не Съм Се заглеждал.А и клиента веднага даде диагноза:"Ето на,няма сигурно фреон и затова"!Вместо да спорим с него Си замълчах и реших да попитам тука.Това е!А щом е нормално ,ОК!Благодаря на "vanko68"! Пожелавам на Всички спорна година и НАЗДРРАВЕ!!! :prost: :prost: :prost: :party:
vanko68 - специалист
A не се ли сети,че режим "охлаждаме" в това време не е много нормален и стойностите по манометъра няма да са както през лятото.На външното се получава преохлаждане и голяма част от фреона се събира там като течна фаза,затова налягането,което си измерил е по-ниско от нормалното за лятото и тръбата се е заскрежила.
pac_ - специалист
Нямах време да размисля спокойно.Благодаря Ти много за помоща!;-)

Тема "Проблем с 24-ка "SANYO"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: