Здравейте,знаещи и можещи. Днес предновогодишно ми се спука бойлера за втори път и се отказах да го заварявам пак,на 15-16 г е. Имам едно проточно бойлерче Дипломат 6 за баня. бях решил да го истипосам на мястото на обемния бойлер,за да има тола вода в цялата къща. Управлението на нагревателите щеше да става чрез датчик поток,а не чрез вгрдения пресостат. Обаче след отваряне се оказаха две неща:
1-цялото цилиндърче с нагревателите е пластмасово и не знам дали ще издържи 2-3 бара постоянно налягане.
2-има някакъв предпазен вентил с мембрана вътре в цилиндърчето,която се пука при повишено налягане,но колко?
Въпроса е-някой правил ли е подобно изпълнение и какви идеи може да има още в тази насока-да замени напълно един обемен бойлер.
1-цялото цилиндърче с нагревателите е пластмасово и не знам дали ще издържи 2-3 бара постоянно налягане.
2-има някакъв предпазен вентил с мембрана вътре в цилиндърчето,която се пука при повишено налягане,но колко?
Въпроса е-някой правил ли е подобно изпълнение и какви идеи може да има още в тази насока-да замени напълно един обемен бойлер.