• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Gladiator_BG - специалист
с малко закъснение но все пак ще споделя ...
проблема на тази печка въобще не е в термозащитата или реотаните ...
това се получава от вентилатора ... самия вентилатор духа по слабо и неможе да охлажда реотаните ... оттам те нагряват повече и се включва защитата ...
Възможни причини за вентилатора:
износване на втулките
дошло му в ремето
или най коварната - между корпуса на печката и самия вентилатор (отдоло) се начичква прах и влакна които на пръв поглед не се забелязват ... при отварянето на печката се чистят предимно реотаните а по вентилатора не се забелязва нищо ... за това трябва и той да се изкара от корпуса и да се почисти и от доло ...
та след основно разглобяване до най малкия болт ... отново се радвам на топлата струя въздух и бързото затопляне на стаята :-D
lubomirlz - специалист
Сега видях темата, аз имах подобен проблем и с почистване се оправи.
А защитата намери ли я нова.
Моята делонги освен биметалната пластина имаше и позистор 105 *С последователно на захранването.
защитата нова никаде не я намерих ... продават целия комплект с реотаните за 30лв ...
но мисля че след като знаеш градусите колко са може да използваш взаимнозаменяема ... във викиват ми предложиха някаква такава само трябваше да им кажа на колко градуса отваря
stefan_gb - специалист
Добре де , как мислиш да го монтираш ако намериш. Оригинално не са ли занитени на слюдата на нагревателя.....
със по голяма бургия разкарах оригиналните нитове ... а това за занитването ... отиваш до магазина .. взимаш най малките нитове ... намираш една нитачка и ето ти оригинална работа ... а колкото до това дали ще пасне - винаги има начин да импровизираш ... аз например когато свалях термозащитата и счупих едното краче ... после с по голяма медна пластина направих една дупка дупка ... изрязах пластината по счупеното краче и я запоих с припой ... и ето ти здраво краче ...
  • 1
  • 2

Тема "A70V H08505123 (Delonghi)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: