Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами да, не бях обърнал внимание, че 16м² стая ще се топли с 8 глидера Н350, т.е с 800Вт - по 20Вт на кубичен метър - супер постижение :-D . shefastz, това вероятно е най-студената стая? Та с последните забележки каталожната мощност на радиаторите става около 7100Вт (при 90/70). При 75/65 като намалим с 22%, мощността на радиаторите пада на 5538 Вт!. Направо премести всички ребра Н350 в тази стая 16м² и слагай там конвектора - под неотваряемия прозорец.
ESPACE - майстор
shefastz написа:
А разширителния съд къде трябва да се намира.

Разширителния съд при твоя котел е леко скрит. Вземаш стълба, като го погледнеш отгоре има една ламарина дето се държи от 6 винта- трябва ти битове или отверка торкс Т20 мисля бяха. Ако комина ти излиза назад спрямо котела голям зор ще видиш да развиеш двата винта под него. В ниша на този капак е поставен и един пресостат, трябва да му извадиш кабелните обувки за да махнеш ламарината. Под него е разширителния съд. Налягане мериш след като си свалил налягането в отоплителната система на 0.
Не е ли в гаранция този котел?
shefastz - напреднал
ESPACE написа:

Не е ли в гаранция този котел?
Във гаранция трябва да е ама нещо не им се идва
Ще си изгубиш гаранцията, не пипай. Дори и мембраната да е спукана, това не е голям проблем, изчакай да дойдат. Системата може да си работи и така. Ако котелът работи постоянно и температурата на водата варира в малки граници, то и налягането няма да варира много
filmatoplo - майстор
Как може такова нещо , аз мойте системи ги правя да стоплят клиента , пък той после ми се обажда да намаляме температурата . Почти никога не съм добавял ребра :wink:А какъв клиент имам - аз кажа 80 киловата котел той купува 100 , аз кажа панелен радиатор 1,20 той купува 1,40. :-D- за конвекторите няма да говорим писах му шесдесятки той купи единадесетки .
shefastz - напреднал
LazarGanev написа:
Ще си изгубиш гаранцията, не пипай. Дори и мембраната да е спукана, това не е голям проблем, изчакай да дойдат. Системата може да си работи и така. Ако котелът работи постоянно и температурата на водата варира в малки граници, то и налягането няма да варира много
Ами вече гледам че налягането минава 2,5 бар отива кам червената граница тя е на 3 бар. :x Да им се невиди и маистори и всичко. Толкова пари съм дал че направо ше полудея. :evil: Да спирам ли котела ако стигне на 3 бар
Филма, това е масов проблем при последния Бум на строителството. Обектите се издават с ОИ с минимален брой ребра, а пък после като дойдат други да монтират котела не съобразяват котела с инсталацията. Този Витопенд100 беше на промоция на много хубава цена, ама кой да помисли, че не е за тази инсталация? Пък после клиентът да си блъска главата. Идва сервизът на котела и казва, че на котела нищо му няма и си работи добре, нищо не му е развалено. Така се прехвърля топката докато изтече гаранцията, ако клиентът не вземе нещата в свои ръце и не рискува. Както в случая - един конвектор може да реши въпроса - хем по-малки сметки, хем по-топло. Но конвектора струва 500лв и ако са някои пенсионери вероятно само ще се оплакват и ще стоят на студено и няма да предприемат нищо на риск. Те дори няма да са чували, че в "Направи сам" в Интернет някакъв си Лазар, или Филматопло, или АнтонБМ или пък някакъв друг "тарикат" се опитват да дават някакви си съвети. Ама дали са верни тези съвети :? , пък и пари трябва да се дават не малко! И тъй ще си страдат заради арогантността или безхаберието на друг тарикат - строителен предприемач или някой друг.
Ето ТУК имаше много подобен случай, но човекът ми повярва, инвестира допълнително към 1500лв май бяха и разходът му падна наполовина, и къщата се стопли. За joropet става въпрос, тя после темата се разводни.
Последна промяна от LazarGanev на ср яну 20, 2010 9:32 pm, променено общо 1 път.
shefastz написа:
Ами вече гледам че налягането минава 2,5 бар отива кам червената граница тя е на 3 бар. :x Да им се невиди и маистори и всичко. Толкова пари съм дал че направо ше полудея. :evil: Да спирам ли котела ако стигне на 3 бар
Вземи изпусни малко налягане от някъде - или от кран за източване, или от обезвъздушителя на лирата. Стопирай го до 2 бара. Ако изгасиш котела може да падне под минимума и да не включи котела - тогава ше трябва да добавиш вода за да тръгне. Затова ти казвам, че ако работи постоянно няма да варира много. Сега свали налягането както ти казах. За разширителния съд майсторите не са виновни, това си е техника, разваля се, нали за това е гаранцията.
Последна промяна от LazarGanev на ср яну 20, 2010 9:35 pm, променено общо 1 път.
naskov - майстор
Колко беше налягането при неработещ котел?
shefastz - напреднал
LazarGanev написа:
Вземи изпусни малко налягане от някъде - или от кран за източване, или от обезвъздушителя на лирата. Стопирай го до 2 бара. Ако изгасиш котела може да падне под минимума и да не включи котела - тогава ше трябва да добавиш вода за да тръгне. Затова ти казвам, че ако работи постоянно няма да варира много. Сега свали налягането както ти казах. За разширителния съд майсторите не са виновни, това си е техника, разваля се, нали за това е гаранцията.
За сега се падна до 2 - 2 и нещо бар. Изпуснах вода малко от лирата във банята утре пак ще звъня на момчето да доиде да погледне котела

Тема "Добре ли е проектирано парното с газов котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: