Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ribnikolaevi - майстор
Знаеш ли кой ги предлага, освен KYTEX
moimoimoi - майстор
gewiss
италиански с много добро качаство серията eco 60

Прикачен файл

gw_eco60.jpg
gw_eco60.jpg (39.16 KиБ) Видяна 4530 пъти
sstefanov - майстор
Шнайдерските се казват Unica System.
докера - специалист
Ето и PDF-каталог на Уника систем :wink: - http://files.eeg-bg.com/Catalogs/Schnei ... System.pdf
Има точно такива , каквито търсиш :wink:
gecata82 - специалист
потърси в нета за ЛЕГРАНД, скъпички са но си струват
blv - специалист
ribnikolaevi написа:
Някой знае ли друга марка за модулни контакти, представени в България, освен CIMABOX?
Това което е на снимката ако не се лъжа се води колонка за вграден монтаж. Тези които са един до друг или под друг, са просто рамки за разлика от колонката която е окомплектована с кутия (за скрит или открит монтаж), рамките се продават отделно за различните серии и марки и конзолите за тях са за снаждане(фиксират разстоянието м/у контактите). Така, че ако говориш за рамки, има ги навсякъде, ако става въпрос за колонка- по-трудно се намират, няма голямо разнообразие на модели и цени.
ribnikolaevi - майстор
Мисля, че това е окрайния комплектован продукт, но както и да е, идеята на снимката беше да покажа какво точно търся, защото не съм наясно за името му. Радвам се, че стана ясен проблемът и доста хора се включиха да ми помогнат, за което благодаря.
Причината да търся различно решение от това на Cimabox е за да имам алтернатива от гледна точка на цена и на дизайн. Решението на Шнайдер е такава алтернатива, но ми се струва, че контактната група не е толкова компактна.
Между другото, как си решавате проблема с хилядите зарядни, захранване примерно на декодера за телевизора, самия телевизор, имам и часовник на захранване и т.н. и т.н.?
Струва ми се че тия модулни контакти са най-доброто решение.
alexpet - напреднал
Явно на теб ти трябват обикновени контакти за вграждане с рамка. Цените са от 2 лв нагоре за бройка. А другия вид - кутия в която да се редят n-брой модули са много скъпи. Гледах Шнайдерови, мисля бяха четворка и цената около 120 лв.
Преди време търсих за един обект точно такива тип колонка и не можах да намеря на сносни цени. Само някакви турски temteknik но не успях да направя връзката. Ако някой знае нещо повече да пише.
ribnikolaevi - майстор
alexpet написа:
Явно на теб ти трябват обикновени контакти за вграждане с рамка. Цените са от 2 лв нагоре за бройка. А другия вид - кутия в която да се редят n-брой модули са много скъпи. Гледах Шнайдерови, мисля бяха четворка и цената около 120 лв.
Преди време търсих за един обект точно такива тип колонка и не можах да намеря на сносни цени. Само някакви турски temteknik но не успях да направя връзката. Ако някой знае нещо повече да пише.
Може и обикновени контакти, но тогава трябва да има някаква обединяваща част върху тях, явно се казва рамка. Тогава самата рамка става проблем. Вариантите за които се сещам е да се направи от дърво или да се изреже с лазер от неръждавейка или алуминий със всичките рискове на металната рамка.
Друг лек проблем при това решение е, че обикновените кутии имат сглобка само в една линия, т.е има трудност да се направи мрежа примерно 2х3. Но този дребен проблем ми се струва решим по някои леко "извратени" начини.
blv - специалист
Рамките не са никакъв проблем. Пример: Ако искаш 10 контакта на едно място-Взимаш 10 конзоли за снаждане монтираш ги на две 5-ци както ти харесва (хоризонтално, вертикално), като спазваш отстояние м/у тях( мисля 12см беше-център на последната-център на първата) и тук внимавай не всички модели имат вертикална рамка примерно АНИЯ на Шнайдер нямат, та мотираш избраните контакти със съотвените петорни рамки. Аз бих ги направил 5-ците един над друг.
С Валена на Легранд ще излезнат към 108лв. с ДДС
http://www.teletek.bg/Anonymous/Resourc ... 6_2009.pdf

Тема "модулни контакти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: