gewiss
италиански с много добро качаство серията eco 60
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ribnikolaevi
- майстор
40 мнения в "модулни контакти"
докера
- специалист
Ето и PDF-каталог на Уника систем
- http://files.eeg-bg.com/Catalogs/Schnei ... System.pdf
Има точно такива , каквито търсиш

Има точно такива , каквито търсиш

blv
- специалист
ribnikolaevi написа:Някой знае ли друга марка за модулни контакти, представени в България, освен CIMABOX?Това което е на снимката ако не се лъжа се води колонка за вграден монтаж. Тези които са един до друг или под друг, са просто рамки за разлика от колонката която е окомплектована с кутия (за скрит или открит монтаж), рамките се продават отделно за различните серии и марки и конзолите за тях са за снаждане(фиксират разстоянието м/у контактите). Така, че ако говориш за рамки, има ги навсякъде, ако става въпрос за колонка- по-трудно се намират, няма голямо разнообразие на модели и цени.
ribnikolaevi
- майстор
Мисля, че това е окрайния комплектован продукт, но както и да е, идеята на снимката беше да покажа какво точно търся, защото не съм наясно за името му. Радвам се, че стана ясен проблемът и доста хора се включиха да ми помогнат, за което благодаря.
Причината да търся различно решение от това на Cimabox е за да имам алтернатива от гледна точка на цена и на дизайн. Решението на Шнайдер е такава алтернатива, но ми се струва, че контактната група не е толкова компактна.
Между другото, как си решавате проблема с хилядите зарядни, захранване примерно на декодера за телевизора, самия телевизор, имам и часовник на захранване и т.н. и т.н.?
Струва ми се че тия модулни контакти са най-доброто решение.
Причината да търся различно решение от това на Cimabox е за да имам алтернатива от гледна точка на цена и на дизайн. Решението на Шнайдер е такава алтернатива, но ми се струва, че контактната група не е толкова компактна.
Между другото, как си решавате проблема с хилядите зарядни, захранване примерно на декодера за телевизора, самия телевизор, имам и часовник на захранване и т.н. и т.н.?
Струва ми се че тия модулни контакти са най-доброто решение.
alexpet
- напреднал
Явно на теб ти трябват обикновени контакти за вграждане с рамка. Цените са от 2 лв нагоре за бройка. А другия вид - кутия в която да се редят n-брой модули са много скъпи. Гледах Шнайдерови, мисля бяха четворка и цената около 120 лв.
Преди време търсих за един обект точно такива тип колонка и не можах да намеря на сносни цени. Само някакви турски temteknik но не успях да направя връзката. Ако някой знае нещо повече да пише.
Преди време търсих за един обект точно такива тип колонка и не можах да намеря на сносни цени. Само някакви турски temteknik но не успях да направя връзката. Ако някой знае нещо повече да пише.
ribnikolaevi
- майстор
alexpet написа:Явно на теб ти трябват обикновени контакти за вграждане с рамка. Цените са от 2 лв нагоре за бройка. А другия вид - кутия в която да се редят n-брой модули са много скъпи. Гледах Шнайдерови, мисля бяха четворка и цената около 120 лв.Може и обикновени контакти, но тогава трябва да има някаква обединяваща част върху тях, явно се казва рамка. Тогава самата рамка става проблем. Вариантите за които се сещам е да се направи от дърво или да се изреже с лазер от неръждавейка или алуминий със всичките рискове на металната рамка.
Друг лек проблем при това решение е, че обикновените кутии имат сглобка само в една линия, т.е има трудност да се направи мрежа примерно 2х3. Но този дребен проблем ми се струва решим по някои леко "извратени" начини.
blv
- специалист
Рамките не са никакъв проблем. Пример: Ако искаш 10 контакта на едно място-Взимаш 10 конзоли за снаждане монтираш ги на две 5-ци както ти харесва (хоризонтално, вертикално), като спазваш отстояние м/у тях( мисля 12см беше-център на последната-център на първата) и тук внимавай не всички модели имат вертикална рамка примерно АНИЯ на Шнайдер нямат, та мотираш избраните контакти със съотвените петорни рамки. Аз бих ги направил 5-ците един над друг.
С Валена на Легранд ще излезнат към 108лв. с ДДС
http://www.teletek.bg/Anonymous/Resourc ... 6_2009.pdf
С Валена на Легранд ще излезнат към 108лв. с ДДС
http://www.teletek.bg/Anonymous/Resourc ... 6_2009.pdf
Тема "модулни контакти" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература