Здравейте!От 6г. съм с печка с водна риза Прити от наймалките.В спалнята съм с 2 панелни радиатора с размери:1000,600,100мм и 1200,500,100мм.В кухнята едно малко ал.радиаторче с 3 ребра и 80л.бойлер със серпентина.Печката е в хола.До сега съм нямал проблеи с отоплението.Едиственият проблем е мизерията която се получава и качването на дърва до 3ет. без асансьор.За следващия отоплителен сезон съм решил да си сложа котле на твърдо гориво в мазето и затова имам няколко въпроса:
1Колко Кв. трябва да е котлето(апартамента е 62м2.)
2Какъв р-р тръба трябва да използвам(сега съм с ф16)
3С каво и как да се изолират тръбите за да няма загуби(те ще минават вътре във входа ане отвън)
Мисля че няма да има проблем котлето да е в мазето.Холът ми е точно под мазето и комина тръгва от там.
За сега това се сещам,всепак до следващата зима има доста.
Приемам предложения и мнения всякъкви и предварително искам да благодаря на всички отзовалисе
1Колко Кв. трябва да е котлето(апартамента е 62м2.)
2Какъв р-р тръба трябва да използвам(сега съм с ф16)
3С каво и как да се изолират тръбите за да няма загуби(те ще минават вътре във входа ане отвън)
Мисля че няма да има проблем котлето да е в мазето.Холът ми е точно под мазето и комина тръгва от там.
За сега това се сещам,всепак до следващата зима има доста.
Приемам предложения и мнения всякъкви и предварително искам да благодаря на всички отзовалисе