Как се изчислява капацитета на кондензатора след грец схемата.
Ще ползвам само изходно 26,5V/9А
От формулите дадени в тази книга пише
Съпротивлението на товара е равно на
изходното напрежение върху изходящият ток
26,5 : 9 = 2,94
Съпротивлението на товара=2,94
По надолу пише
Капацитет на C1,Mf~200000 върху Съпротивлението на товара по % на пулсациите на изправеното напрежение
Как аджаба се получава тази стойност или как се пресмятат пулсациите на изправеното напрежение
Смятам че 63 волта за кондензатора са напълно достатъчни.Ако се има в предвид формулата С1>1,3x изходното напрежение
Ако някъде съм в грешка някои да ме поправи.
С цялата тази работа ще задвижвам 36 волтов 500 или 750 ватов ел.мотор ,който няма да работи на пълна мощност.
Възможно ли е да възникнат някакви подводни камъни.

Ще ползвам само изходно 26,5V/9А
От формулите дадени в тази книга пише
Съпротивлението на товара е равно на
изходното напрежение върху изходящият ток
26,5 : 9 = 2,94
Съпротивлението на товара=2,94
По надолу пише
Капацитет на C1,Mf~200000 върху Съпротивлението на товара по % на пулсациите на изправеното напрежение
Как аджаба се получава тази стойност или как се пресмятат пулсациите на изправеното напрежение
Смятам че 63 волта за кондензатора са напълно достатъчни.Ако се има в предвид формулата С1>1,3x изходното напрежение
Ако някъде съм в грешка някои да ме поправи.
С цялата тази работа ще задвижвам 36 волтов 500 или 750 ватов ел.мотор ,който няма да работи на пълна мощност.
Възможно ли е да възникнат някакви подводни камъни.

Прикачен файл
P1040286.JPG (137.18 KиБ) Видяна 11859 пъти

Неби трябвало да има значение според мен,защото никъде невиждам означение или се бъркам.
 Неби трябвало да има значение според мен,защото никъде невиждам означение или се бъркам.