• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Нормално 150-160 гр ся да каже Коки колко е изходната , целя да разберем дали бяга прекалено топло през комина .Ама щом не може да вдига температура :? над 55 гр .
bili&steki - специалист
трябваше да му направя една графика когато бяха големите студове.... почти нон стоп беше на 1 -ва степен на мощност (4,9 KW) темп. водата 78-80 градуса... и щеше да излезне почти хоризонтална линия :lol:
deyanyovkov - специалист
bili&steki написа:
трябваше да му направя една графика когато бяха големите студове.... почти нон стоп беше на 1 -ва степен на мощност (4,9 KW) темп. водата 78-80 градуса... и щеше да излезне почти хоризонтална линия :lol:
Аз имам сонда и още утре ще пусна едно замерване на моя котел.
Мисля да бучна сондата в тръбата, от която излизат газовете и да я уплътня с алуминиева лента. Дали ще стане така?
vodopada - специалист
Кок,много си прав.Всичко опира до пари.Аз също искам да премина на пелети но .......
Ето един икономичен котел (много скъп) 70kw е и отоплява 240м2 и бойлер 300л. Разхода е по-малко от 30кг за 24 ч. Това го знам от собсвеника който ми е приятел.Котела струва над 40 000лв.
Сори немога да кача снимката.
bili&steki - специалист
vodopad, нещо бъркаш... нема нормален човек дето да сложи 70 KW на 240 м2 .. :? аз имам монтиран 62 KW котел на 800 м2 и 500 л. бойлер и разхода е около 50-75 кг/ден :lol: . и не струва 40 000 лв . :?
filmatoplo - майстор
Диапазона му ще е сигурно 40-70 клв и на средна мощ леко -леко та 240 м2 . :)
Последна промяна от filmatoplo на вт фев 09, 2010 10:13 pm, променено общо 1 път.
vodopada - специалист
bili&steki написа:
vodopad, нещо бъркаш... нема нормален човек дето да сложи 70 KW на 240 м2 .. :? аз имам монтиран 62 KW котел на 800 м2 и 500 л. бойлер и разхода е около 50-75 кг/ден :lol: . и не струва 40 000 лв . :?
Пиша това което знам от собственика на котела.За разхода също пиша каквото ми казва.Котела го гледам почти всеки ден но немога даму броя чувалите.
Качвам снимката.Няма място зада го снимам по-отдалеч.

Прикачен файл

Herz.jpg
Herz.jpg (20.88 KиБ) Видяна 5594 пъти
bili&steki - специалист
ахам...HERZ. добре е.Разхода за изолирана къща е малко нагоре , но си е поносим .В момента ако не бъркам цената на котела е наполовина :lol: ... и не е нещо бог знае какво...(сигурно не ми вярваш..ама има и по-добри от него... пък и по-скъпи :? )
vodopada - специалист
bili&steki написа:
ахам...HERZ. добре е.Разхода за изолирана къща е малко нагоре , но си е поносим .В момента ако не бъркам цената на котела е наполовина :lol: ... и не е нещо бог знае какво...(сигурно не ми вярваш..ама има и по-добри от него... пък и по-скъпи :? )
Половината е етаж изолиран добре, но другата е офис с много големи витрини.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: