Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
EDI - майстор
То новото строителство за нищо не става, по поринцип.Стени по 24 см.Моята къща е строена преди много години и зида е около 48 см - две тухли по дължина.
laary - специалист
Кога да дойда wizli и колко ( литра и градуса ) да нося мезето от теб !?!
wizli - специалист
zmeios написа:
Аз имам наблюдението, че при ново строителство шумът на вътрешното тяло всъщност няма чак такова значение.

Знам че звучи тъпо но е именно така. Външното тяло предава бръмчене и вибрации през стената, и го усещам далеч по-силно. Може би и заради характера на звука, вътрешното съска, а компресора отвън вибрира като Москвич на магистрала...

Предполагам обаче че в панел ще е по-друго. Но при мен тухли + ГК предават всичката аларма от външното вътре :(
какъв е модела на твоя климатик?
zmeios - специалист
wizli написа:
какъв е модела на твоя климатик?
Ами аз ползвам два, и двата го правят.

Спалнята е Мидеа мсм-9хр или нещо подобно -- абе последния модел преди да забранят официално р22, класически сплит. В хола е фуджитсу DC инвертор, това което в България се води висок клас. И двете вибрират, а са грамотно сложени. Трябва да поровя за точния модел на холния. Мидеата е 2-3 годишна, а другото е от тази година, обслужвани са добре и двете. И двете топлят на -15, макар да имам дълбоки съмнения към КОП-а им при тази температура :)

И в двете помещения, под -10 трябва да им 'помогна' малко с радиатори, независимо че изложението е добро (югоизток и двете)

...

Сега като си помисля, май не е редно да се оплаквам. В сравнение с рекета на Крадификация София, или с цената на обикновен радиатор, вибрацията от външното тяло е просто рай. За дърва и въглища в апартамента няма да говоря - все пак не съм селска маймуна.
pipbel - майстор
За дърва и въглища в апартамента няма да говоря - все пак не съм селска маймуна.
Абе ти си сложи за резерва в мазата 1 малко кюмбенце и 1/4 кубик дръвца пък....
Помислял ли си какво ще стане при -20 С навън ако спре тока при някоя авария :-D
Kumay - майстор
Благодаря на Ванко и Сие за добре свършената работа и добрия климатик! =D> =D> =D>
Едната фирма ми предложи Електра FLO30 за 2690лв. без монтажа ,другата Дейкини 8.5 KW за 2000лв. с монтажа.
Моля за съвет,става дума за търговски хранителен обект 50 м2 около 130 м3
Благодаря предварително
laary - специалист
zmeios написа:
Аз имам наблюдението, че при ново строителство шумът на вътрешното тяло всъщност няма чак такова значение.

Знам че звучи тъпо но е именно така. Външното тяло предава бръмчене и вибрации през стената, и го усещам далеч по-силно. Може би и заради характера на звука, вътрешното съска, а компресора отвън вибрира като Москвич на магистрала...

Предполагам обаче че в панел ще е по-друго. Но при мен тухли + ГК предават всичката аларма от външното вътре :(
Може ли тогава външното тяло да се монтира на тавана на къщата с цел по-нисък шум.Тавана е неизползваем - включително и за много ценни вещи, които в последствие отиват пак на боклука.
vanko68 - специалист
Може с две уговорки - ако тавана е ветровит,за да има въздух за работата. И да си организираш по някакъв начин отвеждането на зимния конденз,който се образува във външното тяло.
dundurma - специалист
а бе аз ли съм в грешка,ма...................дайки за 2000лв. и то с 8,5кв.......ванко да каже на..........

Тема "DAIKIN ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: