аз ако имах 50-6- хилки не само щях да си построя такава къща , но щях и да я обзаведа по подходящ начин

dito написа: Лично аз, при възможност, бих си построил къща с подобна визия, макар и не с дървена конструкция. Старите къщи са с първи етаж от камък и макар Аргонавт да е прав за теглото и, консервативен съм и не бих я направил изцяло от дърво, не само заради земетръса. По-скоро за външните стени на първия етаж бих предпочел каменна зидария, макар и на циментов разтвор. Дори и СБ да е - ако се облицова отвън, ще стане като по снимките.Споделям мнението ти... Много ми харесва това, което е направил аргонавт,
Leon написа:Тъкмо се чудех защо са почнали да довършват втория етаж ....
Голяма красота е станала.
Е ... как да плюеш дървените къщи? а?
argonavt написа: .... Този тип сгради /дървена конструкция с вата/ са много леки и земетръса не е меродавен . Има вътрешни стени опаянтени с диагонали.Сори, но се опитваш да се налагаш. Затова, не се излагай с подобни твърдения. А именно, че всяка проектирана сграда трябва да отговаря на 9та степен по скалата на Рихтер. И въобще няма значение дали е тухлена, кирпичена, ЖБ, дървена, желязна, стиропорена
Стефан написа:Стефане,argonavt написа: .... Този тип сгради /дървена конструкция с вата/ са много леки и земетръса не е меродавен . Има вътрешни стени опаянтени с диагонали.Сори, но се опитваш да се налагаш. Затова, не се излагай с подобни твърдения. А именно, че всяка проектирана сграда трябва да отговаря на 9та степен по скалата на Рихтер. И въобще няма значение дали е тухлена, кирпичена, ЖБ, дървена, желязна, стиропорена, и т.н. Важен е одобрен проект от общината.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: