ralev написа:Е като пропуснеш повечето елементи гаранция ще загубиш и излъчването.Под конструкция какво разбираш?Гредоред ли?Бих си построил и с удоволствие бих живял в нея, като пропусна повечето възрожденски елементи, но като конструкция много ми харесва.
goran2 написа:Не напразно ти казах за цветето и полето от бурени едно цвете винаги ще си е цвете няма значение къде е!Ето точно тук не можем да се разберем с теб - защо не разглеждаш нещата комплесно, а ги вадиш от контекста? Един хубав елемент, който не е на мястото си, разваля цялата картина. Какво ще стане ако съседът ти реши, че неговият вкус е най-добрият и направи изцяло стъклена модернистична къща, а отсреща през улицата се е нанесъл цигански барон и си вдигне бароков палат? Точно тук е ред на архитекта (да се свети името Му) да внесе ред
Аз лично не бих си представил и построил къща различна от представите ми за моята къща!Не бих се и съобразил със заобикалящата ме архитектура.

П.П. Да допълня - ти няма да се съобразиш, но Той, Архитектът
 ще се съобрази. Поне в белите държави е така де, тук вероятно някой чиновник ще стане притежател на част от парите ти в замяна на свободата да правиш каквото искаш.
 ще се съобрази. Поне в белите държави е така де, тук вероятно някой чиновник ще стане притежател на част от парите ти в замяна на свободата да правиш каквото искаш.

Не смятам,че трябва да разглеждам нещата комплексно,ако има друг който да мисли,че трябва да мисли комплексно когато си проектира къщата моля,да си вдигне ръката
 Не смятам,че трябва да разглеждам нещата комплексно,ако има друг който да мисли,че трябва да мисли комплексно когато си проектира къщата моля,да си вдигне ръката 
 Е, да. Но той има разчупени форми, тераси..... Всеки човек си е една индивидуалност, естествено, съобразена и с интересите на семейството.
  Е, да. Но той има разчупени форми, тераси..... Всеки човек си е една индивидуалност, естествено, съобразена и с интересите на семейството.