Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sameks - специалист
Една печка тип"циганска любов"да не би да е от по-дебела ламарина?Пали смело и си се грей със здраве!
edmondo - напреднал
И аз съм на мнение, че не става. Освен ако не искаш да си купуваш друга камина. Съдът е с доста по-малък обем от печката на циганина и няма никакъв има два извода максимум 1", през които да компенсира налягане и линейни раширения. Ако не се набръчка, ще се пръсне по шевовете.
sameks - специалист
Ами печките тип'ЧУДО"?Изкарват по 2-3 сезона без да сменяш кофата.Не плашете човека!Аз съм ползвал камината си без инсталация преди много години и нищо и нямаше.Ползвам я и сега,с инсталация.Безпроблемно.
edmondo - напреднал
Добре завари капак на кофата пробий две дупки с диаметър 22 мм някъде и почни да нагряваш с температура достигаща до 300С. Бас държа че ще те е шубе да възседнеш кофата макар и с термоустойчив костюм :-D. Не се заяждам просто ти може и да си бил късметлия.
sameks - специалист
ДА не би да си мислиш,че камината непременно трябва да се напълни с флуид?Повече няма да споря-няма смисъл.
AntonBM - специалист
Sameks, много са примерите, при които хора са ползвали камина с риза за отопление без топлоносители и са нямали проблеми, но не са малко и случаите, в които други хора са хвърляли камината след това...
Дори шанса да повреди съоръжението да е само 10% - заслужава ли си риска?
Човека помоли за съвет... Не мислиш ли, че е гадно да го посъветваме да рискува?
MMIel - специалист
Това е само от едно палене без вода (първото на камината). Вече 5 години я ползвам без проблем, но това ме дразни. Жената я е оправила докато съм бил на работа. Сами си преценете. Голямо пукане е било.

Прикачен файл

IMGP0637_resize.JPG
IMGP0637_resize.JPG (68.95 KиБ) Видяна 5613 пъти

Прикачен файл

IMGP0639_resize.JPG
IMGP0639_resize.JPG (85.81 KиБ) Видяна 5613 пъти
drm - специалист
Не я пали на сухо.Пресен случай от преди 2дни,човека я палил 2-3 пъти да пробва новия комин,и като му я оборудвахме и пуснахме системата,бяха се сцепили заварките.Беше като лейка,колегата си игра цял час да я презаваря.
alsted - майстор
sameks, наистина няма смисъл да спориш! Ти вероятно имаш предвид нещо "правено" :wink: Тук се коментират купени "професионални" продукти. Мойто си "произведение" също смея да си го припаля на сухо :thumbs:
Transporterr - специалист
drm написа:
Не я пали на сухо.Пресен случай от преди 2дни,човека я палил 2-3 пъти да пробва новия комин,и като му я оборудвахме и пуснахме системата,бяха се сцепили заварките.Беше като лейка,колегата си игра цял час да я презаваря.
теоретично погледнато, явно не е била добре заварена.Случва се когато заварчика няма опит, тока е слаб, няма провар или си е имала шупли в заварките.
Не мисля че ако една ВР е заварена качествено от 1 палене за проба ще стане като лейка.Даже съм виждал от няколко сезонно палене да няма проблеми- 5мм ламарина, много добър заварчик и изпробване под налягане без дозаварване за корекции! Така че всеки си прави сам сметката какво има и дали може да рискува..

Тема "Може ли да се ползва камина с ВР....." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: