Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Leon - специалист
chapara написа:
Това си е пре-презастраховане :razz:
Много точно!

Кой ще се къпе в баня 4-5 години. Така и така ще му омръзнат плочките, вади една отверка, наплющява ги на пода и лепи новите. Хем фибрана си стои, хем и агнето цяло!
:lol:
EmoZ - специалист
KRISTINOBAL написа:
Предстои ми ремонт на банята, какво ще кажете върху панелата да сложа 3 см. студевоопор като целта ми е да скрия в него тръбите за мивката? Отгоре мрежа и замаска и лепя плочките.

Апартамента ми панелен, знаете проблема със скриването на тръбите, не ми се внася вар вътре, и мисля да прибягна до студевоопора вместо до гипсокартона с цел да нямам кухини зад плочките.

Приемам всякаква критика и съвети, предварително благодаря на всеки направил си труда да ми даде съвет.
Амииии теразид, сигур и други имат вароциментова мазилка на 5-6 кинта 25кг торба при разходна норма от 22-25 кг/м2 (зависи много от дебелината на полагане, не по-малко от 10мм), ти трябва да скриеш 20мм тръби по едната стена, стена от 5м2 (2х2.50) ше ти излезе около 30-35 кинта, а цялата баня около 150 кинта с инструментите накуп.

Абе колко са некакви си 20-тина чувала

Щом си в панел може да се очаква, че банята ти е със сравнително читава геометрия (банята пристига като готов бетонен елемент) - запрятай ръкави и успех.
mehanika - напреднал
на стените сложи фибран 5 см лепен и с дюбели мрежа с добро лепило шпакловаш 24 часа чакаш и започваш да лепиш с кеф
peterstamov - специалист
И те така! Мазането с варта ми излезе 150лв - 15кв/м стени.
Взех един сифон, обаче .......кажете си мнението докато не съм го сложил!

Прикачен файл

PICT0544.JPG
PICT0544.JPG (129.01 KиБ) Видяна 6806 пъти

Прикачен файл

PICT0542.JPG
Взех един сифон, обаче .......кажете си мнението докато не съм го сложил!
PICT0542.JPG (91.84 KиБ) Видяна 6808 пъти

Прикачен файл

PICT0541.JPG
PICT0541.JPG (209.31 KиБ) Видяна 6809 пъти
аз ще те посъветвам да си направиш куфари с картон за да ги скриеш тия тръби ако не са ти много криви другите стени тогава пак навсякъде картон
jekasus - майстор
Leon написа:
peterstamov написа:
Има логика дюбела да е над мрежата, но само в този случай. Напоследък забелязвам доста майстори при полагане на външна топло-изолация да използват този метод, което не е правилно!
Не знам, но преди месец на съседите два етажа по нагоре, се отпра шпакловката с мрежата от фибрана и изплющя на моята тераса.
Тяхната тераса е "приобщена" с итонг, дюбели, мрежа, шпакловка (не е гипсова) и боя. Сега фибрана си стои, дюбелите също. Може и мундарско изпълнение, да е влязла вода между шпакловката и мрежата, замръзва и ... Друга тема е, защо е фибран.

А защо не е правилно дюбелите да са над мрежата?
Сещам се за:
1. Дебел слой шпакловка после.
2. Шпакловката над дюбелите може да падне.
3. Ако няма козирка ,покрив или водобран и ВЦМ ще се отлепи и ще падне . А по темата - мазилка си е най-добре и най-евтино .
ако не е оребрен ще падне трябва да се надраска
jekasus - майстор
Набразден или оребрен няма значение ,с него няма проблеми с шпакловка и крайно покритие . На гладкия фибран трудно залепва шпакловка , не че не става (Таванчета на Пикадили-парк на задния вход във Варна с такъв и 3 години не паднаха) . Номера с надраскване го забравете , това си е жива простотия. За баня ,което си е мокро място е най-добре твърда основа.
Здравейте,
Желая да изолирам гладка панелна стена с фибран 3cm и дюбели (4 бр./кв.м.), после да шпакловам с мрежа и отгоре да залепя фаянсови плочки.
Въпросите ми са:
1. С какво лепило да залепя фибрана?
2. С какво лепило да шпакловам мрежата върху фибрана?
3. С какво лепило да залепя плочките?
Разгледах на Ceresit лепило-шпакловка за топлоизолация Thermo Universal, но за него пише, че „Да не се използва при полагане на облицовки от керамични плочи като крайно покритие при топлоизолацията.”. За другите лепила за топлоизолация нищо не е посочено.
Плочките мисля да лепя с СМ11.

Тема "Стиропор в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: