chapara написа:Това си е пре-презастрахованеМного точно!
Кой ще се къпе в баня 4-5 години. Така и така ще му омръзнат плочките, вади една отверка, наплющява ги на пода и лепи новите. Хем фибрана си стои, хем и агнето цяло!

chapara написа:Това си е пре-презастрахованеМного точно!
KRISTINOBAL написа:Предстои ми ремонт на банята, какво ще кажете върху панелата да сложа 3 см. студевоопор като целта ми е да скрия в него тръбите за мивката? Отгоре мрежа и замаска и лепя плочките.Амииии теразид, сигур и други имат вароциментова мазилка на 5-6 кинта 25кг торба при разходна норма от 22-25 кг/м2 (зависи много от дебелината на полагане, не по-малко от 10мм), ти трябва да скриеш 20мм тръби по едната стена, стена от 5м2 (2х2.50) ше ти излезе около 30-35 кинта, а цялата баня около 150 кинта с инструментите накуп.
Апартамента ми панелен, знаете проблема със скриването на тръбите, не ми се внася вар вътре, и мисля да прибягна до студевоопора вместо до гипсокартона с цел да нямам кухини зад плочките.
Приемам всякаква критика и съвети, предварително благодаря на всеки направил си труда да ми даде съвет.
Прикачен файл
Прикачен файл
Прикачен файл
Leon написа:3. Ако няма козирка ,покрив или водобран и ВЦМ ще се отлепи и ще падне . А по темата - мазилка си е най-добре и най-евтино .peterstamov написа:Има логика дюбела да е над мрежата, но само в този случай. Напоследък забелязвам доста майстори при полагане на външна топло-изолация да използват този метод, което не е правилно!Не знам, но преди месец на съседите два етажа по нагоре, се отпра шпакловката с мрежата от фибрана и изплющя на моята тераса.
Тяхната тераса е "приобщена" с итонг, дюбели, мрежа, шпакловка (не е гипсова) и боя. Сега фибрана си стои, дюбелите също. Може и мундарско изпълнение, да е влязла вода между шпакловката и мрежата, замръзва и ... Друга тема е, защо е фибран.
А защо не е правилно дюбелите да са над мрежата?
Сещам се за:
1. Дебел слой шпакловка после.
2. Шпакловката над дюбелите може да падне.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: