Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plamen_peev - специалист
напълно съм съгласен със Спокойния. Моята баня я държа отворена че става жега вътре. Само дето ръждяса отвратително за три години. Чакам я да се пробие че да си купя неръждясваща. Алуминиева или хромникел ще му мисля. Така че ако ще е в банята т.е ще се мокри при къпане трябва да е неръждавейка.
plamen_peev - специалист
и още нещо: като си правех парното ме убеждаваха че нямало нужда от лири в тоалетите. Ставало топло, изпарявала се водата от сифоните и замирисвало на канал. Верно замирисва ако оставиш сифоните без вода, но ако държиш на хигиената и ги миеш редовно този проблем отпада, а който не е сядал на студено седало в къща не може да разбере разликата.
2betrendy - специалист
Не искам да объркам никoй - не съм специалист. Казвам това което на мен ми каза уж специалист - по сметки излезе, че ми трябват около 1.850 Вата за отопление на банята. По този повод ми каза, че една лира хич няма да ми топли ... само за тоалетничка става, но не и за голяма баня. Имам 10 ребра алуминиов радиатор които уж е тия 1.850 Вата и е топло. Има ли въобще лири с мощност 1.850 Вата? :?

А лирите по принцип и аз много ги харесвам, но вие ме уплашите с тази ръжда ... не са ли ВСИЧКИ лири неръждавейка - нали все пак за мокро помещение се произвеждат? :evil:
naskov - майстор
2betrendy написа:
Има ли въобще лири с мощност 1.850 Вата?
Може и да има, ама аз поне не съм виждал :)
armagedamian - специалист
naskov написа:
2betrendy написа:
Има ли въобще лири с мощност 1.850 Вата?
Може и да има, ама аз поне не съм виждал :)
Може да се направи по поръчка :wink:
2betrendy - специалист
Може да се направи по поръчка
armagedamian знаеш ли случайно на каква цена - оринтировачно ? Питам за сега само от любопитство, с моята баня приключихме вече, но знае ли човек може да реша един ден да сложа една лира. :? Както казах, харесвам лирите.
plamen_peev - специалист
Моята баня е 5 квадрата с една външна стена. Лирата не си спомням колко кв е но по размери е 60х110 и топли повече от достатъчно, още повече че не е под прозореца както пише в дебелите книги.
2betrendy - специалист
Моята баня е 5 квадрата с една външна стена. Лирата не си спомням колко кв е но по размери е 60х110 и топли повече от достатъчно, още повече че не е под прозореца както пише в дебелите книги.
при мен е към 17 квадрата, две външни стени, два сравнително големи прозореца.
сметнаха ми, че на 1 м2 ми трябват около 110 Вата мощност - от там идват тия около 1850 Вата. :?
2betrendy написа:
Може да се направи по поръчка
armagedamian знаеш ли случайно на каква цена - оринтировачно ? Питам за сега само от любопитство, с моята баня приключихме вече, но знае ли човек може да реша един ден да сложа една лира. :? Както казах, харесвам лирите.
Стоманена лира ,прахово боядисана 600/1800 -165лв/без ДДС 1880Вт. сега я открих в ценовата листа :-D
Има и Алуминиеви ама не са описани.
2betrendy написа:
при мен е към 17 квадрата, две външни стени, два сравнително големи прозореца.
сметнаха ми, че на 1 м2 ми трябват около 110 Вата мощност - от там идват тия около 1850 Вата. :?
110 Вата ми се видят малко.Колко е висока банята .Външни стени има ли,как са изолирани и т.н.И при все това малко ми се виждат.17 кв. е доста голяма баня.

Тема "Какви лири да си купя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: