Най - вълнуващия въпрос зимно време.
2betrendy - специалист
ами това ми е банята - имам малко снимки от ремонта ТУК Стените са изолирани с едно такива като стиропор. Виж на снимките се вижда, това синьото под прозореца (на първата снимка).

Ами топло е, радиатора работи на 3 (като ползвам ваната го пущам понякога на 4). Имам термометър в банята и на 3 температурата в момента е 22 градуса. Термепатурата навън е минус 4-5 градуса.
Даже и когато беше минус 20 градуса преди няколко седмици нямах проблем (тогава пуснах на 4 да работи радиатора). 1850 Вата даже идват може би малко повече ....

въпроса е, топли ли тази 1880 Вата лира толкова колкото сегашния ми алуминиев радиатор, който е със същата мощност? Би трябвало да няма разлика, щом са еднаква мощност .... :?

Ти в коя ценова листа я видя? Дай link ако може със снимка да видя дали ми се връзва като модел и цвят.
armagedamian - специалист
Ценовата листа е на фирмата в която работя,т.е Термолукс.Ние сме производители на лири за баня.В момента обаче съм в къщи и не мога да ти пратя цени.Виж на този адрес моделите.
thermolux.org
2betrendy - специалист
може ли да ми кажеш цените на моделите:
- RIVER 702, RIVER 1001, RIVER 1002 (цвят черен или хром)
- MIRA 1002

има ли разлика в цените в зависимост от цвета?

тези ART моделите най ми харесват :)
denuchi - специалист
А ето и една лира от мен. Самоделка изцяло медна. С 45 гр. вода в банята е около 30 гр. Много съм доволен. Тръбите зад лирата са от централното парно което не работи, но неми разрешават да ги резна.

Прикачен файл

18022010010.jpg
18022010010.jpg (30.19 KиБ) Видяна 4190 пъти
naskov - майстор
Дай ако можеш по-близък план на лирата, че ме заинтересува. Със заварени тройници ли е правена или с медни колектори
denuchi - специалист
С медни колектори. ф30 и ф19. Малко нестандартни са тръбите и са дебело-стенни по 2мм. Такива имаше под ръка. А ето и от близко. Само за хавлията има коленца.

Прикачен файл

18022010012.jpg
18022010012.jpg (31.27 KиБ) Видяна 3851 пъти
naskov - майстор
Мерси за снимката! Инструмента за колекторите твой ли и колко струва?
denuchi - специалист
моля. тръбите са от работа, а коленцата от магазина. тази тръба стой на склад и понеже е с нестандартни размери става за такива гивизилъци. платих 20 лв. на фирмата. дупки с фрезата, на стругар да направи тапите с резба от бронз. после прахово боядисване и така. исках да е боядисат в два цвята, но ме наритаха. и като цяло към 30 лв. ми излезе лирата.
filmatoplo - майстор
:2thumbs: супер , може да се спретне по този начин слънчев панел . :)
denuchi - специалист
Малко извън темата. На един колега миналото лято сглобявахме една такава щуротия. Домъкна от някъде един лист ламарина медна 2 х 1 м. Заварихме тръбички по нея после е пръсна с черна прахова боя. Направи една сложна конструкция постави някакво стъкло и така. Според него му вършела идеална работа. Колко е вярно не знам. Като го питам какъв бойлер е закачил, до колко градуса прави водата не казва. Само ,че бил доволен.

Тема "Какви лири да си купя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: