alsted написа:Аз съм с фибран, вътрешно, на целия етаж от няколко години. Облепил съм и тавана /за по-лесно/. Нямам проблеми! Никакъв мухъл няма!ами аз тавана смятам го правя окачен,може ли примерно да сложа на самият таван фибран и след това да се направи окачената конструкция от гипскартон?
kiksann написа:Предполагам те безпокой шпакловката на фибрана с някаква смес.alsted написа:Аз съм с фибран, вътрешно, на целия етаж от няколко години. Облепил съм и тавана /за по-лесно/. Нямам проблеми! Никакъв мухъл няма!ами аз тавана смятам го правя окачен,може ли примерно да сложа на самият таван фибран и след това да се направи окачената конструкция от гипскартон?

П.С. Ако ще ползваш майстор си избери една от двете системи. Фибран в комбинация с шпакловъчна маса или гипскартон и вата. Лично аз не съм шпакловал изолация на таван. Но ако мислиш, че ще се справиш с финна шпакловка на гипскартон на таван не мисля, че би ти представлявало проблем да шпакловаш и фибран с мрежа и лепило.
П.С Не виждам причина да не ползваш гипскартон+ вата за тавана и фибран за стените. Задължително постави пароизолация. Найлон или директно може да си вземеш вата с алуминиево фолио.