Напишете въпрос свързан със санирането.
alsted написа:
Аз съм с фибран, вътрешно, на целия етаж от няколко години. Облепил съм и тавана /за по-лесно/. Нямам проблеми! Никакъв мухъл няма!
ами аз тавана смятам го правя окачен,може ли примерно да сложа на самият таван фибран и след това да се направи окачената конструкция от гипскартон?
prascho - майстор
kiksann написа:
alsted написа:
Аз съм с фибран, вътрешно, на целия етаж от няколко години. Облепил съм и тавана /за по-лесно/. Нямам проблеми! Никакъв мухъл няма!
ами аз тавана смятам го правя окачен,може ли примерно да сложа на самият таван фибран и след това да се направи окачената конструкция от гипскартон?
Предполагам те безпокой шпакловката на фибрана с някаква смес. :) . Всичко е възможно. Смесването на фибран с гипскартон не е толкова популярно тъй като са част от две различни системи и тяхното съчетание би оскъпило начинанието. Освен оскъпяването втория основен недостатък на подобно смесване на материали е времето и усилията, които ще ти косват. Но ако искаш да ги смесиш, първо трябва да сложиш директните окачвачи за тавана и след това да прецениш дали да полагаш фибрана свободно или да го лепиш.

П.С. Ако ще ползваш майстор си избери една от двете системи. Фибран в комбинация с шпакловъчна маса или гипскартон и вата. Лично аз не съм шпакловал изолация на таван. Но ако мислиш, че ще се справиш с финна шпакловка на гипскартон на таван не мисля, че би ти представлявало проблем да шпакловаш и фибран с мрежа и лепило.

П.С Не виждам причина да не ползваш гипскартон+ вата за тавана и фибран за стените. Задължително постави пароизолация. Найлон или директно може да си вземеш вата с алуминиево фолио.
vodopada - специалист
kiksann, прави всичко с картон на конструкция и вата.Да не се подлъжеш да го лепиш.Ако имаш възможност направи всички стени и тавана.
Dansaver - специалист
inkovsv написа:
Не е хубаво цялото помещение де е изолирано,а само външните стени ,
за да не губиш акумулиращия ефект.
За мене перфектната изолация е външна + вътрешна на всички стени освен ВЪНШНИТЕ, но да не задълбочаваме в ТИ.

Ако ще правиш само вътрешна - всички стени и тавана! Най вероятно си сменил и прозореца т.е. запечатал си се и при недобро отопление следва мухъл дори и на вътрешна стена.
Определено смесването на два вида ще оскъпи начинанието затова разгледай форума и избери ГК с вата или фибран 2-ка. Ако ти е тясна стаята - фибран - заема по-малко място, но ватата е по-добра откъм шумо и топлоизолация.
Пак ти казвам порови се във форума и тогава действай. Освен на "вътрешна изолация" пусни търсачката и на "конденз" и "мухъл"
torbalan - Дървен философ
каква е логиката точно на външните стени да не слагаш топлоизолация от вътре?
Dansaver - специалист
Това е само при наличието на външна такава!
Свързано е с "дишането" на стената и стаята. При липса на такава може да се запечаташ отвсякъде, но задължително трябва да се помисли за вентилацията защото се получава един водоустойчив кафез - особено, ако е с фибран.
torbalan - Дървен философ
ех, тази влага ;)
не е толкоз страшна ;)

аз защото от вън съм с 5см. каменна вата, от вътре мисля да сложа 4 см. стъклена...
alsted - майстор
Стъклената вата ако си я сложиш върху матрака ще ти е още по-топло :lol:
вижте сега какво мисля аз - самият таван да е със фибран,след като се постави този фибран смятам да направя окаченият таван.А някак не ми се ще да слагам този гипскартон,доста време ще ми отнеме поставянето на шините(ако така се нарича),разпробиване,дюбели...и пък да ми бие на кухо....въобще мн.съм объркан.Като стана смятам да ви покажа една измайсторена от мен "скица" на вторият ми етаж и съответно стаята,която ще правя,за да ми помогнете с тези външни и вътрешни стени :)
vodopada написа:
kiksann, прави всичко с картон на конструкция и вата.Да не се подлъжеш да го лепиш.Ако имаш възможност направи всички стени и тавана.

никога не бих лепил гипсокартонъ,отначоло си мислех-ако го правя с гипсокартон мога да спестя средства като го залепя направо,но доста хора ми казаха,че идеята не е добра...

Тема "Вътрешна ТИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: