• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maxuel82 - специалист
AntonBM написа:
Много си смел!
Аз също имам BMW дизел, но не смея да експериментирам с него... Като знам какви са цените за всяко едно нещо по него хич не ми минава през акъла да му слагам такива ъпгрейди!
С битума трябва да имаш едно на ум! Той не е течен при ниски външни температури. Трябва да се загрява не само преди изгарянето, но резервоара и тръбите от него до двигателя. Смесва се добре с нафтата (предполагам и с олиото), така че може да си правиш смеси, които да замръзват и при по-ниски температури...
П.П. интересно на какво ли мирише от ауспуха ти?
Единственото нещо което ми парви проблем е уплутненията на "плочката"на ГНП-то! Тази плочка в която влизат кабелита в помпата! гарнитурките струват 20лв а хубавото е че се сменят на място без да се демонтира ГНП-то! после подчукваш плочката напред назад за да регулираш цикловата порция на горивото ! И си готов !Няма нищо сложно в ГНП-то ! За системите помпа-дюза и комън рейл не става да се гори олио в това сум съгласен но това е за по-новите модели моята " тояга" 94г. и няма проблем :-D Само кажете откъде да си нанеря БИТУМ пък другото не е проблем не ме грижете :-D :-D :-D
ArturDent - Почти Безобиден
AntonBM написа:
П.П. интересно на какво ли мирише от ауспуха ти?
По-добре нафтата ти да мирише на мекици,
отколкото мекиците ти на нафта...
Стефан - майстор
Абе, що се занимавате с глупости?
maxuel82 - специалист
Стефан написа:
Абе, що се занимавате с глупости?
абе глупости ама вече съм изгорял има няма 1500литра олио това са си 3000лв за нафта! Е теб ако не те притесняват парите това е друг въпрос и ти пожелавам винаги да ги имаш !!! ама ние по-нямащите трябва да мислим вариянт за по-ефтино гориво! :wink: а на всички ни се карат колите вервай ми !колата е неободимост ама излиза скъпо! Когато ни вдигнат заплатите и почнем да взимаме по 1000-1500лв месечно тогава и аз не бих се занимавал с глупости и с най-голямо удоволствие бих си заредил на колонката с пистолета докато щтракне! :cry:
Nikolow - напреднал
Майстора при когото сменях масло последния път си събираше маслата в три отделни варела.От бензинови мотори на газ и метан в единия,от бензинки в втория и от дизели в третия.
Обяснението беше следното,
от дизеляците за отопление,
другите два за резервоара на автомобила му - мерцедес 190 май беше.
Който иска да го заведа за обмяна на опит!
maxuel82 - специалист
Да това не е нищо ново !от 2005 г откак започнаха рязко да поскъпват горивата съм карал на олио ;нафта ; керосин(газ за осветление); трансформаторно масло; двигателно масло и какво ли още не ! И нямам никакъв проблем! Единствения проблем е че вече трудно намирам алтернативни горива! :-D
маречков - специалист
maxuel82 написа:
Да това не е нищо ново !от 2005 г откак започнаха рязко да поскъпват горивата съм карал на олио ;нафта ; керосин(газ за осветление); трансформаторно масло; двигателно масло и какво ли още не ! И нямам никакъв проблем! Единствения проблем е че вече трудно намирам алтернативни горива! :-D
Абе к`ва е таз кола, дето я тормозиш толкоз и те търпи :o
filmatoplo - майстор
Ако можеше с морска вода :? Как гори колата маслото . :-D по принцип всички мои руски коли са горели масло -да не си свалил гумичките на клапаните на мерджака :lol: вярвам се смесва с друго гориво в резервоара 1 към гьотере . :wink:
maxuel82 - специалист
filmatoplo написа:
Ако можеше с морска вода :? Как гори колата маслото . :-D по принцип всички мои руски коли са горели масло -да не си свалил гумичките на клапаните на мерджака :lol: вярвам се смесва с друго гориво в резервоара 1 към гьотере . :wink:
:lol: :lol: :lol: Не смесвам го с нафта и го сипвам в резервоара !!! Колата е Форд фиеста 1.6 Дизел 86г. Е това е кола няма скапване ! И на вода пробвах ама се скапва много бързо акумулатора! :lol: щото електролизера иска много ток!
ArturDent - Почти Безобиден
Номера за горене на всякакви масло-подобни, е модела на дизела да е възможно най-стар, по възможност Форд. В този случай, колегата е одарил десятката със старичката фиеста. Че те даже и са с верига, вместо ремък. Висока е. Абе полу джип за зимата... От нея по-добре се справя само трактор беларус ;)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Нафта без акциз - кога?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: